23948sdkhjf

Evida tager et kig i spåkuglen: Her kan fremtidens energifabrikker med fordel placeres

Havne og havnebyer er valgt som placering for en stor del af de brint-, CO2-fangst- og PtX-projekter, som er på tegnebrættet landet over.

I en ny publikation med titlen ”Får fremtidens energifabrikker havudsigt?” giver Evida et overblik over og eksempler på, hvor fremtidens produktion af energi kan komme til at ske, og hvilken rolle infrastruktur kan komme til at spille i den sammenhæng.

Det oplyser Evida i en pressemeddelelse.

Infrastruktur i form af rørledninger er netop en af de præmisser, som aktørerne peger på som essentielle for at kunne skabe et marked i Danmark for brint- og øvrig PtX-produktion.

- Vores dialog med markedet peger på, at flere aktører er klar til at stikke spaden i jorden, så snart der er klarhed over etableringen af infrastruktur til fremtidens nye grønne gasser. Vi stiller i Evida vores viden og kompetencer om rørført infrastruktur til rådighed, og det er vores vurdering, at lokal brint- og CO2-infrastruktur efter godkendelse kan etableres på 2-3 år og længere regionale strækninger inden for 4-5 år, siger Evidas strategi- og udviklingsdirektør Peter Kristensen.

Forudser decentral udvikling

Regeringen offentliggjorde i marts ”Aftale om udvikling og fremme af brint og grønne brændstoffer”.

Med den vil aftalepartierne give Evida og Energinet mulighed for at eje og drive brintinfrastruktur, der kan understøtte fleksibel drift af PtX-anlæg og transportere brint over lange afstande.

Evida forudser en decentral udvikling, hvor der vil være behov for lokal og regional infrastruktur, som forbinder producenter og aftagere af brint og CO2. Havne og havnebyer er med deres placeringer attraktive som fremtidens integrerede energifabrikker.

- Vi taler med rigtig mange aktører derude. Alle steder møder vi høje ambitioner og et ønske om at gøre Danmark førende på blandt andet brintproduktion og -transport og samtidig skabe lokal og regional udvikling ud af grøn energiproduktion. Her har Vandkantsdanmark nogle unikke muligheder qua deres placering, siger Peter Kristensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141