23948sdkhjf

Everfuel og Crossbridge Energy tager næste skridt med HySynergy

Everfuel A/S og Crossbridge Energy A/S har underskrevet en langsigtet aftale, der fastlægger vilkårene for brintforsyning fra første etape af Everfuels HySynergy Phase II PtX-anlæg, som er under udvikling i Fredericia.

Aftalen er et skridt i realiseringen af ​​det planlagte 300MW elektrolyseanlæg. De to projektpartnere har indgået aftale om de kommercielle vilkår for den indledende fase af elektrolyseanlægget, som vil blive udviklet i tre etaper (A, B og C) hver med 100 MW elektrolysekapacitet.

Sektion A får en produktionskapacitet på op til 40 tons grøn brint om dagen, som vil blive brugt til mere bæredygtig brændstofproduktion på det tilstødende Crossbridge Energy-raffinaderi, samt som et nul-emissionsbrændstof i transport og industri.

-  Vi deler et stærkt partnerskab og er dedikerede for at fortsætte vores samarbejde om at bygge et storstilet PtX-anlæg og en game changer for energiomstillingen i Danmark. Inden da ser vi selvfølgelig frem til at starte driften af ​​fase 1-elektrolyseenheden senere på året og levere den første grønne brint til vores partnere og vores stationer, siger Jacob Krogsgaard, administrerende direktør hos Everfuel i en pressemeddelelse.

Crossbridge

  • Crossbridge er en energiproducent med et fokus på miljø samt at udvikle og drive bæredygtige energiløsninger. 
  • Crossbridge Partners købte A/S Dansk Shell-raffinaderiet (omdøbt til Crossbridge Energy A/S) i juni 2022. 
  • Crossbridge Energy A/S leverer cirka 35 procent af det samlede danske forbrug af flydende brændstof.
  • Crossbridge Energy Partners er fokuseret på at omlægge traditionel energiinfrastruktur og vokse gennem opkøb i Nordamerika, Europa og andre steder. 
  • Gruppen har $2,0 milliarder i årlig omsætning.

Kilde: Crossbridge

Bæredygtige brændstoffer

Administrerende direktør hos Crossbridge Energy Finn Schousboe siger, at brint er nøglen til at udfolde det fulde potentiale af grønne brændstoffer. 

- I første omgang vil vi erstatte brint baseret på fossile brændstoffer med grøn brint på vores raffinaderi, men vi starter samtidig også næste etape af den danske PtX-rejse, siger Finn Schousboe.

Everfuel

  • Everfuel gør grøn brint til nul-emissionsmobilitet kommercielt tilgængelig i hele Europa og tilbyder brintforsynings- og brændstofløsninger. 
  • Virksomheden ejer og driver grøn brintinfrastruktur og samarbejder med bil-OEM’er for at forbinde hele brintværdikæden og levere brintbrændstof til virksomhedskunder under langsigtede kontrakter. 
  • Grøn brint er et 100 procent rent brændstof fremstillet af vedvarende energi og nøglen til elektrificering af transportsektoren i Europa. 
  • Everfuel har hovedkontor i Herning og med aktiviteter i Norge, Danmark, Sverige, Holland, Tyskland og Belgien og en plan om at vokse på tværs af Europa.
  • Everfuel er noteret på Euronext Growth i Oslo under EFUEL.

Kilde: Everfuel

Anden fase af HySynergy vil, når den er fuldt operationel som planlagt i 2025, facilitere en årlig reduktion på op til 500.000 tons CO2 fra mobilitetssektoren og industrien. Det svarer til cirka 11 procent af den årlige danske landbaserede transportsektors CO2-udledning.

Første fase af HySynergy, som består af en 20 MW elektrolyser, er i øjeblikket under opførelse ved siden af ​​Crossbridge Energy-raffinaderiet I Fredericia og forventes at producere den første grønne brint i slutningen af ​​2022.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078