23948sdkhjf

Batteriproducent har pludseligt fået travlt og forudser første sorte bundlinjetal

Aarhus-virksomheden Visblue, der udvikler flowbatterier til energilagring, nyder godt af den stigende efterspørgsel på at lagre grøn strøm fra sol og vind.

Det har betydet, at de i løbet af få måneder er gået fra 10 til 15 månedlige kundemøder til mellem 30 og 40 af slagsen, og det får administrerende direktør Søren Bødker til at se lyst på de kommende år.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Visblue har rødder tilbage til 2014, men først i 2019 begyndte de at sende produkter på markedet. Nu vokser forretningen markant, og Søren Bødker er ikke i tvivl om, hvad det skyldes.

- Først og fremmest er der den grønne omstilling, som mange gerne vil deltage i. Men dertil er der også en usikkerhed omkring fremtiden i øjeblikket, der gør, at virksomhederne gerne vil blive mere selvforsynende, samtidigt med at priser på el går op. Og det er noget, som mange er nervøse over, siger han til Aarhus Stiftstidende.

I den anledning forudser Søren Bødker, at de fra næste år kan fremvise sorte tal på bundlinjen, som vil stå i skærende kontrast til de 2,5 millioner kroner, som de i 2021 havde i negativt årsresultat.

En anden forklaring på Søren Bødkers optimisme skal findes i den teknologi, som Visblue bruger til deres batterier.

For i modsætning til lithiumbatterier bruger Visblue mindre kobber i deres produktion, og det kommer dem til gode i en tid, hvor den generelle forsyningskrise går hårdt ud over leverancerne af kobber.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156