23948sdkhjf

Gamle gasfyr sælges på DBA

Mange boligejere kan stå i et dilemma, hvis de har et gammelt gasfyr, der er ved at stå af, mens det er planlagt, at fjernvarmen skal udrulles i det område, boligejerne bor i.

Ifølge Tekniq Arbejdsgiverne er der flere boligejere, der vælger at holde det gamle gasfyr i live med dyre reparationer, eller også installerer de et brugt fyr, mens de overvejer, om de skal have fjernvarme eller varmepumpe.

Der er adskillige opslag fra private, som sælger gasfyr eller dele til det på DBA. Her er det ifølge Tekniq vigtigt at være ekstra forsigtig, da gasinstallationer kan være farlige, hvis de har defekter, eller installationen ikke bliver udført af en fagmand.

- I udgangspunktet er det ikke ulovligt at installere en brugt gaskedel, men det kræver en fagmand. Hvis man omgår reglerne, er det ikke alene ulovligt men også ekstremt farligt. Der er en årsag til at man skal være uddannet for at arbejde med gas, siger Maria Rizzo, chefkonsulent i Tekniq, som repræsenterer cirka 4100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Hun fortæller, at al arbejde på gasinstallationer per definition er autoriseret arbejde, og gasinstallationen skal opfylde bygningsreglementet

- Selvom man har planer om at skifte gaskedlen ud i løbet af nogle år, er det vigtigt, at anlægget kører optimalt, og at kunderne stadig får lavet eftersyn. Både for at spare CO2 og penge på varmeregningen, siger Maria Rizzo.

Redaktionen/hsm

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.142