23948sdkhjf

Har investeret 230 millioner: Nu er Baettr’s fabrik i Indien i gang

Efter to års forberedelse kunne underleverandøren i april indvie sin nye fabrik

Baettr har nu taget et spritnyt støberi i brug i den indiske by Chennai. Den nye fabrik, der er 18.000 kvadratmeter stor, skal supplere koncernens produktionsfaciliteter i vestjyske Lem, samt Sverige, Tyskland og Kina.

For CEO Peter Pallishøj er åbningen kulminationen på en lang proces.

- Vi startede for to år siden med at definere, hvad vi ville have. Så gik vi i jorden i december 2020, og lavede den første testproduktion inden nytår sidste år. I første kvartal har vi lavet prototyper og har siden rampet up til serieproduktion og havde den 25. april officiel åbning, fortæller han.

Eksport til USA

I alt har den internationale underleverandør til vindmølleindustrien investeret 230 millioner kroner i det nye setup i Indien. Fabrikken kommer især til at supplere koncernens to fabrikker i Kina.

- Vi håber på, at det indiske marked på et eller andet tidspunkt kommer i gang, men ellers er det til eksport - primært til USA. Det skyldes, at der er en handelsbarriere mellem Kina og USA, udtaler Peter Pallishøj.

Den langsigtede ide er dog, at fabrikken også skal levere støbte komponenter til lokal produktion af vindmøller på det indiske marked, men det store gennembrud for vind lader stadig vente på sig her.

Du kan læse artiklen i sin fulde længde hos Energy Supplys søstermedie Jern og Maskinindustrien - Bemærk at det kræver abonnement

Se nøgletal og flere artikler om:
Læs mere om: Baettr
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.113