23948sdkhjf

Dong venter gerne på supermølle fra Vestas

En forsinkelse på op til to år på Vestas’ kommende 7 MW-mølle får ikke Dong til at springe fra en aftale om at teste prototypen.
Oprindeligt skulle en prototype af Vestas V164-7.0 MW-mølle have været klar allerede i slutningen af 2012, men de seneste meldinger lyder, at projektet kan blive forsinket med helt op til to år.

I efteråret 2011 indgik Vestas og Dong Energy en aftale om test af den nye mølle, og ifølge Jyllands-Posten kommer de seneste forsinkelser i projektet ikke til at rykke på den aftale.

- Der er tale om udvikling af en ny mølletype med de usikkerheder, der er forbundet med det. Vi har en robust projektplan for demonstrationsprojektet, hvor vi har taget højde for eventuelle forsinkelser, siger direktør i Dong Energys vindkraftdivision, Christina Grumstrup Sørensen, til avisen.

Det danske energiselskab er også involveret i test af Siemens’ kommende 6 MW-havvindmølle. For øjeblikket er en prototype i drift på teststationen i Høvsøre, og Dong planlægger at sætte yderligere to prototyper i drift i Gunfleet Sands-havmølleparken.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203