23948sdkhjf

Masser af nye job: Nordjyllands største biogasanlæg vil udvide massivt

Regeringens nye, grønne udspil passer ledelsen særdeles godt hos Nordjyllands største biogas-producent, Sindal Biogas.

Det skriver nordjyske.dk

Ifølge mediet har Sindal Biogas p.t. en ansøgning liggende hos Hjørring Kommune angående en udvidelse af anlægget, så det vil kunne håndtere 500.000 ton biomasse om året. 

Det betyder, at anlægget efter udvidelsen vil kunne levere 30 millioner kubikmeter biogas om året, svarende til cirka 1,5 procent af hele Danmarks samlede årlige gasforbrug.

Bliver ansøgningen godkendt, vil det medføre en kraftig udvidelse af medarbejderstaben i virsomheden, der nu har 20 ansatte, oplyser virksomhedens forretningsudvikler, Morten Glenthøj, til Nordjyske.

Sindal Biogas igangsatte i efteråret driften af sit enorme biogasanlæg, som har kostet 160 millioner kroner at opføre. Den kommende udvidelse beløber sig til cirka 50 millioner kroner., fortæller Morten Glenthøj.

- I store gåseøjne, så vil jeg sige, at "the sky is the limit". Vi har ekspertisen til stede og god plads til at udvide. Det er råvare-grundlaget, der sætter begrænsningerne. Vi er også klar til at investere de næste 50 og 100 millioner kroner her, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125