23948sdkhjf

Miljøstyrelsen tager hul på ny vurdering af tilslutningen af Vesterhav Syd og Vesterhav Nord

Miljøstyrelsen har indledt 1. offentlighedsfase på en ny miljøvurdering af landdelen af de to vindmølleprojekter på den jyske vestkyst, Vesterhav Nord og Vesterhav Syd.

Det sker efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet i sommeren 2021 underkendte myndighedernes miljøtilladelser til de to projekter og hjemsendte dem til fornyet behandling.

Første offentlighedsfase er første skridt på vejen mod en ny miljøtilladelse, der forventes at være færdigbehandlet til foråret næste år, skriver Energinet på sin hjemmeside. 

Miljøstyrelsen er myndighed for anlæggene på land, mens Energistyrelsen er myndighed på alle anlæg på vandet. Den nye miljøvurdering omhandler derfor kun anlæggene på land. Energistyrelsens tilladelse til selve mølleparken og de tilhørende kabler på havet er således ikke under-kendt.

Særpræget situation

Vattenfall, der bygger vindmølleparkerne og tilslutningen af strømmen fra havet, mangler kun at installere nogle filtre på den nye station i Søndervig og en radarmast der skal sørge for at lyset på vindmøllerne kan være slukket det meste af tiden om natten og dermed minimere lysgener fra møllerne. Vindmøllerne på havet er endnu ikke opført.

- Det er selvfølgelig en lidt særpræget situation, fordi vi skal søge om en ny miljøtilladelse til noget der allerede er bygget. Men vi respekterer naturligvis nævnets afgørelse, og vil sørge for at dokumentere projektets miljøpåvirkninger grundigt, siger Marian Kaagh, vicedirektør i Energinet.

Miljøvurderingen indeholder to offentlighedsfaser, hvor berørte borgere og organisationer kan indsende deres høringssvar. Den første høring, som også kaldes idéfasen, er allerede begyndt og den anden offentlighedsfase inklusiv otte ugers høring forventes afholdt til vinter.

Det er Miljøstyrelsens forventning at en ny miljøvurdering kan være afsluttet til foråret 2023.

Vestehav Nord: Landanlæg til kystnær havmøllepark

Energinet etablerer en kystnær højspændingsstation ved Klinkby og herfra et ca. 35 km langt 150 kilovolt kabel til højspændingsstationen ved Idomlund. Anlæggene indgår i nettilslutningen af den kystnære havmøllepark Vesterhav Nord, som etableres af Vattenfall

Vesterhav Syd: Landanlæg til kystnær havmøllepark

Energinet etablerer en kystnær højspændingsstation og herfra et ca. 48 km langt 150 kilovolt kabel til højspændingsstation Stovtrup. Anlæggene indgår i nettilslutningen af den kystnære havmøllepark Vesterhav Syd, som etableres af Vattenfall

Kilde: Energinet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11