23948sdkhjf

En god slutspurt afløste sløj start: Nu venter 20 procents vækst hos X Automation

Det første år i X Automations levetid forløb efter planen og virksomheden kom ud med overskud. I det andet leveår har selskabet igen sorte tal på bundlinjen. 

Resultatet før skat landede på  2,6 millioner kroner mod 2,9 i året før. Et tilfredsstillende resultat trods den lille nedgang. 

- Vi havde en lidt sløj start, men endte med en god slutspurt med mange store projekter, siger direktør og medejer Kent Hastrup fra X Automation og tilføjer: 

- Jeg gider næsten ikke nævne corona, men det er jo det, der kom i vejen.

X Automation er en udspringer af Xergi og har eksisteret som en selvstændig virksomhed siden juni 2019, hvor Kent Hastrup sammen med en række kollegaer købte automationsforretningen af Nature Energy.

Fire solide ben

Hovedaktiviteten består i implementering samt udvikling af automationsløsninger inden for brancherne vand, energi, biogas og Industri.

Og det går godt – selvom der er et område, der lige nu trækker lidt fra de andre. 

- Det er især på industridelen vi oplever stor fremgang. Her laver vi både varmeanlæg og automationsanlæg, siger Kent Hastrup, der blandt andet har landet flere store ordrer fra en enkelt storkunde, hvor der skal leveres både varmesystemer og tilhørende automation.

- Vi har også vækst i både energi og vand og så er biogas, der har ligget stille lidt, kommet med med et par store projekter, siger Kent Hastrup.

Det gælder en udbygning af en reaktor og et nyt forbehandlingsanlæg til Vegger Biogas samt komplet automatik og SRO til flere vand og varmeværker.

20 ansatte og 20 procents vækst

Alt i alt går det altså godt i Støvring hos X Automation. Faktisk så godt, at der er investeret i nyt domicil med en planlagt flytning den 1. juni. Derudover er der planer om at ansætte yderligere folk i 2022 og vækst på både top og bundlinje. 

- Lige nu er vi 15 ansatte og jeg er i øjeblikket ved at ansætte nye folk, fortæller Kent Hastrup. 

Han søger projektingeniører samt serviceteknikere og regner med at runde de 20 ansatte inden udgangen af 2022.

Tallet tyve kommer til at spille en væsentlig rolle her i 2022.

-  Vi er foran budgettet. Jeg forventer en vækst på 20 procent på toplinjen og at bundlinjen følger med, siger Kent Hastrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096