23948sdkhjf

Kinesiske vindmølleproducenter bejler til dansk havn

Hidtil er kinesiske vindmølleproducenter vokset sig store på et enormt hjemmemarked, men de er i stigende grad begyndt at kigge mod Europa, hvor den grønne omstilling i de kommende årtier kommer til at mangedoble vindmøllekapaciteten. Det skriver Finans.

Et af de steder, hvor man helt konkret mærker den interesse, er på Esbjerg Havn.

- Vi ved, at kineserne står og puster for at komme ind i Europa, for de kommer alle sammen til os og fortæller om deres store planer. De kan jo ikke komme ind (på det europæiske marked, red.), hvis de ikke kan få plads på havnene til at sætte produktion op eller til at installere havvindmølleparkerne, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen til Finans.

Hidtil har han dog afvist kineserne, og det samme er tilfældet andre steder i Europa, men han er ikke i tvivl om, at de bare venter på en åbning til at etablere sig.

Den betragtning er Christina Boutrup, der er selvstændig Kina-analytiker, enig i. EU barsler med straftold på kinesiske produkter, der i høj grad er statsstøttede. Derudover er der krav om bæredygtighed, som gør, at man ikke kan transportere de store stålstrukturer den halve klode rundt. Derfor er det nødvendigt for kineserne at etablere sig lokalt.

Hidtil er der kun solgt få kinesiske vindmøller i Europa, men efter sigende er kineserne med og byder ind på flere af de store havvindmølleudbud, der i disse år lanceres.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125