23948sdkhjf

Nu skal der styr på symbolerne: Affaldsforeninger danner piktogramforening

Når der skal sorteres affald i Norden, så skal symbolerne på emballagen, affaldsbeholdere og genbrugspladser være ensartede og letgenkendelige.

Derfor har de kommunale affaldsforeninger i Danmark, Sverige, Finland og Island dannet foreningen EUpicto, som skal føre visionen ud i livet.

-  Norden går foran og viser fordelene ved et ensartet system af piktogrammer til affaldssortering. Med denne nye forening bekræfter vi det videre samarbejde – som vi også håber, andre organisationer ønsker at deltage i, siger Tony Clark, direktør i Avfall Sverige i en pressemeddelelse.

En ensartning af mærkesystemet bliver også diskuteret på EU-plan, siger direktøren for Dansk Affaldsforening.

- Det ville være fantastisk, hvis vores nordiske piktogramsystem kunne blive spredt til hele EU. Det ville gøre det lettere for ikke mindst producenter, som sælger varer i mange lande, siger Henrik Friis, direktør i Dansk Affaldsforening.

Bag foreningen står Dansk Affaldsforening, Samband, Avfall Sverige og finske KIVO Suomen Kiertovoima (Cirkulärkraft Finland).

Derudover arbejder foreningen også på at få Norge, Estland, Letland og Litauen med i arbejdet.

EUpicto er et projekt, der blev udarbejdet i 2020-21 med finansiering fra Nordisk Ministerråd. Målet var at "etablere en formel og en juridisk platform, for det fremtidige samarbejde med piktogramsystemet".

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109