23948sdkhjf

Monta-stifter: Et fragmenteret marked for ladestandere er vores store fordel

Salget af elbiler stiger kraftigt i disse år og det gør antallet af ladestandere også. Og det er måske især antallet af forskellige typer ladestandere, der gør, at tech-virksomheden Monta forleden hentede 15 millioner euro ind fra investorer.

Softwaren fra Monta forbinder operatøren med potentielle kunder.

- Det er et meget ungt marked. De tekniske løsninger, vi arbejder med, bliver kodet i højre og venstre, og så har vi også en masse kinesiske leverandører. Så nogle gange er det bare nemmere at sige; send os en boks og så finder vi selv ud af det, siger Casper Rasmussen, medstifter og CEO for Monta, der udvikler software til at styre ladestandere.

- Vi bruger tit den her Android styresystem-metafor. Enten bruger du Iphone, eller også bruger du en anden telefon, der bruger Android styresystemet. Vi sigter efter at blive android set i forhold til ladestandere, siger Casper Rasmussen.

Det samme, men forskelligt

Der er mange spillere på banen, der har travlt med at udvikle ladestandere og skabe tilbud til elbilejere i mange forskellige sammenhænge. Og det skaber faktisk pladsen til netop Monta og deres Android-metafor.

- Vores platform supporterer i talende stund 100 forskellige typer ladestandere. Og det, der gør det her projekt rigtig svært er, at vi arbejder sammen med så mange operatører, der laver det samme, men bare på en lidt forskellig måde, forklarer Casper Rasmussen.

Som en blot et år gammel software-udvikler afviger Monta sig en hel del fra andre lignende virksomheder. For at integrere betalingsplatformen i de mange forskellige typer af ladestandere, så skiller Montas elektronikingeniører nemlig hardwaren ad på laboratoriet. Efter indgrebet pynter de mange forskellige typer ladestandere på kontorets vægge.

- Vi er en meget teknisk virksomhed. Det foregår sådan, at hvis en operatør har en ladestander, de gerne vil sætte online på Monta, så går vi ind i konstruktionen og sætter et link ind til vores servere. Og så sender serveren en hel konstruktionspakke til, hvordan ladestanderen skal opføre sig, og så har vi adgang til den derfra, forklarer Casper Rasmussen.

- Vi har taget en unik vinkel på det hele ved, at vi kun laver softwaren. På den måde kan man sige, at vi lukrerer på, at der er en masse gode leverandører, der bygger noget godt hardware og installatører, der monterer og servicerer dem.

- Derfor har vi et meget større reach end dem, man normalt ville kalde konkurrenterne i Danmark eksempelvis Clever, E.on, Spiri eller Sperto, der går ud og laver hele pakken. 

En global spiller

Med de godt og vel 111 millioner kroner, der kom i kassen fra investorer for nylig, skal Monta sætte yderligere fart i udrulningen. Der skal sælges. Og det betyder, at der skal ansættes en hel del sælgere og supportere i den kommende tid. Monta regner med at fordoble antallet af medarbejdere fra 70 til 140. Og så skal der åbne flere kontorer ude i Europa.

- Vi sælger igennem partnere som små og mellemstore leverandører, elektrikervirksomheder og grossister. Alle de store hardware-leverandører i Europa samarbejder vi med, forklarer Casper Rasmussen.

Drømmescenariet for Monta er, at blive en global spiller, der står for styresystemet, der driver hardwaren på alverdens ladestandere. Og med den fart udviklingen har på i øjeblikket, så taler det ifølge Casper Rasmussen for, at det ikke blot bliver ved drømmen.

- Fragmenteringen er kæmpestor i de forskellige lande, og det er en stor fordel for os. Markedet kan ikke sidde og vente på, at E.on og Clever sætter alle ladestanderne op. Det går alt for langsomt. På det tyske marked er der over 2000 forskellige operatører, mens vi i Danmark måske har 8-9 stykker i alt, siger Casper Rasmussen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094