23948sdkhjf

Dansk vind og energi indtager toppen på listen over verdens mest bæredygtige virksomheder

Ørsted, Vestas og Chr. Hansen Holding har en ting til fælles. 

Det er at de befinder sig i top 10 på det canadiske analyseinstitut og erhvervsmagasin Corporate Knights' liste over de 100 mest bæredygtige virksomheder i verden. 

Vestas kan sole sig på førstepladsen, fulgt af Chr. Hansen Holding på anden pladsen. Ørsted indtager syvende pladsen.

Vestas har taget et gevaldigt hop frem på listen fra plads nummer 21 i 2021 til 1. pladsen i 2022. Det samme har Chr. Hansen fra 1n 24. plads til 2. pladsen.

Ørsted er dog rykket længere ned på listen fra en 2. plads sidste år til en 7. plads i år. Ikke desto mindre er selskabet stadig det mest bæredygtige energiselskab i verden. 

- Jeg er glad for, at Ørsted igen er anerkendt som det mest bæredygtige energiselskab i verden – endda som et af de mest bæredygtige selskaber overhovedet. Vi har transformeret vores virksomhed fuldstændigt for at komme derhen, hvor vi er i dag, og jeg er overbevist om, at bæredygtighed vil være en grundlæggende forudsætning for alle virksomheder om kun få år. Et benchmark som Corporate Knights' Global 100 skaber en ambition om at nå til tops og spiller på den måde en vigtig rolle i at fremme virksomheders arbejde med bæredygtighed, siger administrerende direktør i Ørsted, Mads Nipper.

På listen finder man på 35. pladsen Novozymes samt Coloplast på 83. pladsen. 

Om Global 100-indekset

Corporate Knights’ Global 100-indeks er en årlig rangordning af verdens 100 mest bæredygtige selskaber. Selskaberne i indekset udgør den øverste 1 % i verden baseret på deres indsats inden for bæredygtighed. Indekset går på tværs af sektorer som industri, finans, IT, forbrugsvarer og sundhed.

For at bestemme 2022-ranglisten har Corporate Knights analyseret og sammenlignet 6.914 virksomheder med en omsætning på mere end USD 1 mia. (svarende til 6,5 mia. kroner) på baggrund af op til 24 bæredygtighedsparametre.

Kilde: Ørsted

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079