23948sdkhjf

Danske selskaber tildeles store havbundsområder til flydende vind i skotsk udbud

Crown Estate Scotland (CES) har valgt konsortiet bestående af Ørsted, Falck Renewables og BlueFloat Energy til at indgå i en optionsaftale om udvikling af 1 GW flydende havvind i et område ud for Skotlands nordøstlige kyst.

Den danske kapitalforvalter CIP, der samarbejder med britiske SSE Renewables og japanske Marubeni, har sikret sig havbundslicenser, hvor der kan udvikles flydende havvind med en kapacitet på 2,6 gigawatt.

Ørsted og 1 GW

Ørsted er blevet tildelt området gennem CES's ScotWind-udbud. Projektet, der vil blive placeret ud for Caithness omkring 50 km øst for Wick i det nordlige Skotland, er Ørsted's første flydende vindprojekt i stor skala i hele verden og udvider samtidig Ørsteds skotske forretning, der hidtil har været fokuseret på landvind, til også at omfatte havvind.

- Jeg er glad for, at vi sammen med vores partnere Falck Renewables og Bluefloat Energy har fået mulighed for at udvikle dette projekt og deltage i fremtidige udbud inden for flydende vind i Skotland med dette gigawatt-store område, siger Martin Neubert, kommerciel direktør og viceadministrerende direktør i Ørsted.

Som en del af det forberedende arbejde, der udføres i forbindelse med opførelsen af den flydende havvindmøllepark, vil konsortiet samarbejde med Energy Skills Partnership Scotland (ESP) om at uddanne en kvalificeret arbejdsstyrke, før konstruktionsarbejdet sættes i gang. 

Der vil også blive gennemført forskning med den skotske havforskningsorganisation, Scottish Association for Marine Science (SAMS) for at undersøge, hvordan flydende havvind kan påvirke havmiljøet. Projekterne vil undersøge, hvordan fiskeriinteresser og havvind kan fungere sammen, og studere samspillet mellem fisk, havpattedyr, havfugle og flydende havvindmølleparker.

CIP og 2,6 GW

Også CIP har fået fingrene i havbundsområder i Skotland. Sammen med SSE Renewables og Marubeni kan der udvikles 2,6 GW flydende havvind.

- Det er en fantastisk nyhed at vores skotske bud har været succesfuldt og det giver en god mulighed for CIP for at give et markant bidrag til den grønne omstilling, siger Michael Hannibal, partner i CIP.

Det er ligeledes Crown Estate Scotland, der har tildelt CIP-konsortiet området

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125