23948sdkhjf

Det sker: Fokus på nordjyske offshore-industri

Offshore Center Danmark holder netværksmøde den 19. juni i Aalborg med fokus på vækstmulighederne for nordjyske offshorevirksomheder.
Fremtiden ser lys ud for virksomheder i offshoresektoren – hvis blot virksomhederne udnytter deres muligheder. Fremtidens udfordringer og muligheden er da også temaet, når det nationale videncenter for havvindmøllesektoren, Offshore Center Danmark, inviterer nordjyske virksomheder til netværksmøde tirsdag den 19. juni i Aalborg.

Alle virksomheder med tilknytning til havvindmølleindustrien – eller med interesse for at etablere sig i sektoren – inviteres til at deltage i mødet, hvor der er mulighed for at møde nogle af sektorens aktører.

- Samarbejde og udveksling af erfaringer er nøgleord i disse år, hvor der er mulighed for at få andel i den vækst, sektoren oplever. Den danske havvindmølleindustri oplever en vækst på 40-60 procent årligt, og virksomhederne får langt mere ud af at netværke og arbejde sammen, end hvis hver enkelt virksomhed skal gøre sine erfaringer. Vi stiller vores kompetencer som nationalt videncenter til rådighed og medvirker gerne til at styrke virksomhedernes muligheder for at få andel i denne vækst, fortæller projektkoordinator Tommy Petersen, Offshore Center Danmark.

- Lige nu er der fokus på havvindmølleprojekter som Anholt havvindmøllepark og Kriegers Flak i Østersøen, men om få år vil der også komme havvindmølleparker ud for Nordjyllands kyst, og for de lokale, nordjyske virksomheder gælder det om at være klar til de kommende års udfordringer – det vil vi bruge netværksmødet på at fortælle mere om, siger Tommy Petersen.

Udover at møde andre virksomheder i lokalområdet vil der være indlæg fra Siemens Wind Power og Aalborg Universitet om den seneste forskning inden for eksempelvis kompositmaterialer og møllevinger. Endeligt vil Tommy Petersen fortælle om Offshore Center Danmarks arbejde og fordelene ved medlemskab af centret, ligesom der vil være tid til at netværke med de øvrige deltagere.

- Målet med møderne er at give alle en mulighed for at møde nye ansigter, uanset om man har været i dialog med branchen i mange år eller er ny leverandør. Der er altid en ny dør at gå ind ad i offshoreindustrien, som er en af landets største industrier målt på omsætning. Og netop gennem netværksarrangementer får man en nyttig viden, som kan bane vejen for nye opgaver, siger Tommy Petersen.

Mødet i Aalborg er det seneste i rækken af regionale netværksmøder. På hvert møde får alle deltagere mulighed for at præsentere sig selv og fortælle om baggrunden for deltagelsen. Derudover fortæller Offshore Center Danmarks ledelse om mulighederne i branchen og hvilke markeder, der er mest attraktive lige nu. Indbudte fagfolk fortæller desuden om konkrete temaer, og netværksmødet afsluttes med en uformel buffet.

Program for netværksmødet 19. juni i Aalborg samt link til tilmelding på http://www.offshorecenter.dk . Deltagelse er gratis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078