23948sdkhjf

Vattenfall klar til at opføre ny bygning på Hvide Sande Havn

Tidligere i år annoncerede Vattenfall, at Hvide Sande Havn fremover kommer til at være centrum for servicering af havmølleparkerne Vesterhav Syd og Vesterhav Nord samt Horns Rev 3.

Nu har Vattenfall sammen med Thyborøn Invest, som kommer til at eje bygningen, lagt sig fast på et design af servicefaciliteterne.

- Vi er glade for det design, der nu ligger klar til byggeriet på Hvide Sande Havn. Det passer godt ind til det øvrige industrimiljø på havnen og kommer til at danne nogle gode rammer for arbejdet de næste mange år på Hvide Sande Havn. Vi har haft et godt og konstruktivt samarbejde med kommunen omkring bygningen, og det vil vi også gerne takke for, siger Kristian Sorgenfri, Udviklingsdirektør for drift og vedligehold, Offshore Wind hos Vattenfall. 

Faciliteterne består af en administrationsbygning på ca. 850 kvadratmeter fordelt på tre etager samt en lagerhal på ca. 1.500 kvadratmeter. Faciliteterne vil blive opført på et område på ca. 5.800 kvadratmeter, placeret ved industrikajen.

Vestjyske entreprenører og håndværkere

Faciliteterne på havnen er designet i tæt samarbejde mellem Thyborøn Invest, rådgivere og Vattenfall.

Ifølge Thyborøn Invest vil byggeriet blive udført af vestjyske entreprenører og håndværkere og vil blive opført i vedligeholdelsesfrie materialer og certificeret efter internationale standarder for bæredygtigt byggeri (DGNB), hvilket sikrer en bæredygtig opførelse og efterfølgende drift af faciliteterne samt en positiv indvirkning på lokalmiljøet.

Det foreslåede design afventer nu bearbejdning i kommunen, inden byggearbejdet kan sættes i gang.

Byggeriet forventes at gå i gang i midten af 2022, og forventes at stå færdigt og klar til brug fra marts 2023.

Fakta om Hvide Sande Offshore Service Hub

  • Hvide Sande Service Hub kan servicere i alt 90 havvindmøller fordelt på tre havvindmølleparker: Vesterhav Syd og Nord, samt Horns Rev 3.  
  • Servicehubben vil direkte beskæftige cirka 50 medarbejdere lokalt, når Vesterhav-havmølleparkerne står færdige.  
  • Den samlede produktion fra de tre havmølleparker på 757 MW svarer til det årlige elforbrug i omkring 800.000 danske husstande.
  • Horns Rev 3 har været i drift siden 2019, og Vesterhav Syd og Nord forventes at være i drift ved udgangen af 2023.

Kilde: Vattenfall

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094