23948sdkhjf

På vej mod brændselsfri fjernvarme: 72 procent af fjernvarmen kommer fra grøn energi

Andelen af vedvarende energikilder i danskernes fjernvarme har aldrig været større. Hele 72 procent af varmen kom fra grøn energi.

Det viser senest energistatistik fra Energistyrelsen, hvor særligt el er i kraftig fremgang.

- De nye tal viser klart, at vi er på rette vej med den grønne omstilling af fjernvarmen. Samtidig flugter retningen rigtig fint med vores ambition om, at fjernvarmen skal være 100 pct. CO2-neutral i 2030. Men vi skal selvfølgelig fortsætte den grønne retning, siger Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen i en pressemeddelelse.

Langt mere elektrisk

Mens andelen af grøn energi vokser generelt, så er særligt andelen af el og overskudsvarme i varmeforsyningen steget markant. Faktisk er der sket en 10-dobling af el som varmekilde i fjernvarmen siden 2016. I samme tidsrum er andelen af overskudsvarme fra steget med 88 procent.

Samtidig er forbruget af fossile brændsler faldet markant. Forbruget af henholdsvis kul og naturgas til fjernvarme er siden 2016 faldet med henholdsvis 71 og 53 procent.

- Fremtiden for fjernvarmen er en stadig stigende andel brændselsfri varme, som varmepumper, solvarme og overskudsvarme, samt en total udfasning af fossile brændsler. Det kan vi ikke komme uden om. Og når vi allerede nu kan se, at de nye rammer for konvertering til de store el-varmepumper vinder frem, så kan man jo kun glæde sig til mere grøn fjernvarme i de kommende år, siger Kim Mortensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079