23948sdkhjf

Ørsted køber 302 MW landvind og overtager elkøbsaftale med McDonald's

Ørsted har i dag offentliggjort, at virksomheden har købt Lincoln Land Wind, en 302 MW stor landvindmøllepark i Morgan County, Illinois, fra fonde administreret af Ares Management Corporations strategi for Infrastructure and Power ('Ares').

Med købet træder Ørsted Onshore ind på det amerikanske elmarked MISO, der forsyner 15 delstater i Midtvesten og Syden.

Elproduktionen fra Lincoln Land er afsat fuldt ud via to elkøbsaftaler med hhv. Meta, tidligere kendt som Facebook, og McDonald's Corporation ('McDonald's'). 

- Projektet har en betydelig størrelse, og elkøbsaftalerne med Meta og McDonald's er en stor fordel. Vi ser frem til at kunne hjælpe begge virksomheder med deres omstillingsrejse, siger Vishal Kapadia, Senior Vice President og kommerciel direktør for Ørsted Onshore.

Både Meta og McDonald's har underskrevet langsigtede elkøbsaftaler til fast pris om at aftage henholdsvis ca. 175 MW og 126 MW af produktionen af grøn strøm fra Lincoln Land Wind.

Elkøbsaftalerne med McDonald’s og Meta blev indgået i 2020 og trådte i kraft, da Lincoln Land Wind blev sat i kommerciel drift d. 17 november i år.

Ørsted Onshore har en ambition om at nå en kapacitet på 17,5 GW i 2030 og sigter mod at levere ca. 1,5 GW ny kapacitet om året. Med købet af Lincoln Land Wind når Ørsted Onshores samlede kapacitet i USA op på over 4.200 MW i drift og under opførelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125