23948sdkhjf

Energistyrelsen tager næste skridt i arbejdet med den kystnære havmøllepark Jammerland Bugt

Energistyrelsen og Miljøstyrelsen igangsætter nu en idéfasehøring om indhold af miljøkonsekvensrapporten for Jammerland Bugt Kystnær Havmøllepark.

Borgere, organisationer, myndigheder samt andre, der kan blive berørt af projektet, har mulighed for at komme med forslag til, hvad der skal indgå i miljøkonsekvensrapporten for projektet.

Det er bygherre, der står for udarbejdelsen af rapporten - i dette tilfælde European Energy, der i 2014 fik tilladelse til at gennemføre forundersøgelser for havvindmølleparken. 

European Energy har dog senere overdraget tilladelsen til selskabet Jammerland Bay Nearshore A/S, der ejes af European Energy A/S.

European Energy ønsker at opstille 34-60 havmøller (max. 240 MW) i Jammerland Bugt øst for Storebælt. Mølleområdet plus korridoren til kablet dækker et samlet havareal på ca. 31 kvadratkilometer, og afstanden fra mølleområdet til den nærmest kyst i Jammerland Bugt er ca. 6 km. Havmølleparken forventes tilsluttet en eksisterende transformerstation på Asnæsværket.

Energistyrelsen gennemførte i perioden den 27. december 2018 til den 28. februar 2019 en offentlig høring af en tidligere miljøkonsekvensrapport for Jammerland Bugt Kystnær Havvindmøllepark. På baggrund af Energiklagenævnets afgørelse af 20. december 2018 vedr. Vesterhav Syd Havvindmølleprojekt skal den tidligere miljøkonsekvensrapport for Jammerland Bugt Kystnær Havmøllepark opdateres.

Det er altså en idéfasehøring om indhold af miljøkonsekvensrapporten, der nu sættes i værk.

Høringssvar skal sendes til Energistyrelsen senest den 2. december 2021.

Rapporten bliver sendt i otte ugers høring

Når der er udarbejdet en miljøkonsekvensrapport for projektet, vil Energistyrelsen og Miljøstyrelsen sende rapporten i en otte ugers offentlig høring.

Energistyrelsen tager først endelig stilling til, om der kan gives etableringstilladelse til projektet, når der har været gennemført en offentlig høring af miljøkonsekvensrapporten.

Ligeledes vil Miljøstyrelsen efter de otte ugers offentlig høring tage stilling til, om der kan meddeles miljøvurderingstilladelse til projektet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112