23948sdkhjf

Endnu et PtX-anlæg til Esbjerg: European Energy er lun på et areal i Måde

På et møde i går har Plan & Miljøudvalget i Esbjerg Kommune behandlet en sag, hvor Ingeniør Huse på vegne af European Energy har anmodet om igangsætning af en ny lokalplan i Måde ved Esbjerg. 

European Energy ønsker at opføre et mindre elektrolyseanlæg med tilhørende lager og tankfacilitet. Elektrolyseanlægget får en effekt på 6 MW, og det forventes, at der på årsbasis kan produceres 730 tons brint – senere forventes anlægget øget op til 12 MW. 

Ud over elektrolyseanlægget med lager og tank ønsker European Energy mulighed for at nedgrave et mellemspændingskabel fra forsøgsvindmøllernes nettilslutningspunkt til PtX-anlægget. 

Dertil ønskes anlægget forsynet med vand via det kommunale forsyningsnet og tilsluttet Esbjergs fjernvarmenet under Din Forsyning, således at overskudsvarmen fra elektrolyseprocessen kan udnyttes i Esbjerg.

Det fremgår af sagsfremstillingen fra Plan- og Miljøudvalget dagsorden. 

Det blev på tirsdagens møde i udvalget besluttet, at igangsætte arbejdet med en lokalplan, der skal bane vej for den nye fabrik. 

- Det er jo bare dejligt, at der er endnu et PtX-anlæg på vej, så vi kan få produceret grønne brændstoffer ud af vindmøllestrøm. Det er et væsentligt mindre anlæg end de to store, der er i process, men til gengæld står møllerne allerede klar, så det ser ud til, at det bliver hurtigere at realisere dette anlæg, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til JydskeVestkysten. 

Det er ikke det første PtX-anlæg i Esbjerg Kommune.

Tidligere på året blev det offentliggjort at Copenhagen Infrastructure Partners var på vej med et PtX-anlæg. I august var det så H2 Energy Europes tur. Det schweiziske selskab har købt en stor grund i Veldbæk ved Esbjerg på 11 hektar og i lighed med European Energy satses der på et brintanlæg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11