23948sdkhjf

Nu brændes tonsvis af oversvømmelsesaffald af på Amager Bakke

- Den europæiske affaldsforbrændingssektor er sendt i knæ af oprydningsarbejdet efter sommerens katastrofale oversvømmelser i Tyskland og flere andre lande. Nu begynder ARC at tage imod oversvømmelsesaffald for at aflaste Tyskland.

Sådan skriver CEO på ARC Amager Ressource Center Jacob Hartvig Simonsen på Linkedin.

I kølvandet på oversvømmelserne i sommeren hober affaldet sig nu op og de tyske forbrændingsanlæg har langt fra kapacitet til at behandle hele affaldsmængden. 

Det har fået en dansk affaldsaktør til at række ud til ARC.

Af et notat udarbejdet af Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune fremgår det at:

- ARC er blevet anmodet af en dansk affaldsaktør om at bistå med håndteringen af affald fra de oversvømmelsesramte områder i Tyskland, Belgien og Luxembourg efter sommerens nedbør. Der er tale om ekstraordinært store affaldsmængder, der ikke findes tilstrækkelig behandlingskapacitet til i lokalområdet, står der i notatet, som Energy Supply har set.

Affaldsmængderne alene i Tyskland løber op i to millioner ton – Det er dog ikke den mængde ARC forventes at aftage. 

De første 700 tons har dog allerede fundet vej til ARCs forbrændingsovne. Den uoplyste mængde affald, der hentes fra Tyskland til ARC, skal behandles på anlægget i en periode på seks til 12 måneder. 

Særligt egnet

Affaldet fra Tyskland består blandt andet af træer og indbo blandet med mudder. I den henseende vurderes ARCs anlæg at være særligt velegnet til håndteringen af affaldet fra oversvømmelserne, da det udgør et miks af mange forskellige typer affald. 

- Det skyldes blandt andet, at ARCs anlæg omfatter en stor silo, hvor der i en periode sker en opblanding for at sikre en homogen sammensætning af affaldet og brændværdi ved indføring, ligesom der anvendes avanceret rensningsteknologi. Desuden har ARC erfaring med behandling af biomasseaffald, der kan indeholde rester af jord og affald af blandet karakter, som f.eks affald, der er meget vådt og derfor opblandes med det øvrige affald, fremgår det af notatet. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094