23948sdkhjf

Sætter sin Stirlingmotor til salg: Pengene skal bruges på en varmepumpe

Et af Danmarks mindste energiselskaber Energiselskabet, der er en del af Andelssamfundet i Hjortshøj, har i over ti år arbejdet med en stirlingmotor som hjertet i et flisfyret kraftvarmeværk.

Efter der ikke længere gives favorabel elpris til stirlinganlæg kan anlægget ikke længere tjene hjem til vedligeholdelsen, oplyser Energiselskabet i en mail.

 Derfor sætter Energiselskabet nu stirlinganlæg med højtemperaturfyr og stirlingmotor til salg.

 Helt nøjagtigt drejer det sig om en 35 kW stirlingmotor, 200 kW højtemperaturfyr med luftforvarmer, flisfødning med indfødningssnegl og cellesluse, samt PLC-styring og softstarter til tilslutning til elnet.

- Vi håber at kunne sælge anlægget og vil i stedet investere i en varmepumpe, oplyser Gunner Boye Olesen fra Energiselskabet.

Det lille energiselskab leverer varme til 122 tilsluttede boliger og fælleshuse – de skal i fremtiden få varmen fra et noget anderledes set-up.

- Vi er på udkig efter en 200-300 kW-varmepumpe. Den skal stå for grundlast sammen med et mindre solvarmeanlæg. Vi har et træpillefyr som spidslast i de kolde perioder, fortæller Gunner Boye Olesen.

Han oplyser endvidere at man endnu ikke har valgt leverandør af varmepumpen, da det gamle anlæg lige skal sælges først.

 Han forventer at hente en pris på 100.000 kroner ind på salget af det eksisterende anlæg. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109