23948sdkhjf

Ladeoperatør kickstarter 70 hektar sol: Indgår PPA med European Energy

Ladeoperatøren Clever og European Energy har netop indgået en elkøbsaftale. Den skal være med til at sikre at strømmen, der lader elbilernes batterier, i stadig større grad kommer fra vedvarende energikilder. 

Aftalen vedrører en 70 hektar stor solcellepark, der opføres af European Energy i Tryggevælde syd for Køge.

Solcelleparken bliver til på baggrund af en elkøbsaftale (PPA). Med aftalen skaber Clever sikkerhed om investeringen fra European Energy og er dermed direkte med til at tilføre mere vedvarende energi i elnettet.

Elkøbsaftalen løber over 10 år fra januar 2022, og Clever kommer til at købe ca. 400 gigawatttimer over de 10 år eller den strøm det kræver at køre jorden rundt om ækvator 475.000 gange i en elbil.

- Det har været afgørende for realiseringen af solcelleparken, at Clever indgår en elkøbsaftale med os. Og på den måde skabes der en reel positiv effekt på andelen af vedvarende energi i elnettet. Det er også et eksempel på, at vedvarende energikilder nu kan etableres på markedsvilkår, når virksomheder går ind og garanterer investeringen. Dermed er de, der forbruger strømmen direkte med til at drive den grønne omstilling fremad, siger Jens-Peter Zink, der er vicedirektør i European Energy.

Den får en forventet gennemsnitlig årlig produktion på 61 gigawatttimer, hvilket svarer til at der tilføres ny vedvarende energi til elnettet svarende til det årlige energiforbrug fra cirka halvdelen af danske elbiler på vejene i dag – eller cirka 300.000.000 km i en elbil.

Solcelleparken bliver ejet, bygget og drevet af European Energy og står efter planen klar fra 1. januar 2022. Solcelleparken har en samlet energikapacitet på 42 MW.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109