23948sdkhjf

Nærvarmeværket og TLV-Forsyning overtager ejerleder og ansatte fra VVS'er

Det fælles driftsselskab bag de tre andelsselskaber Trustrup-Lyngby Varmeværk, Trustrup-Lyngby Vandværk samt Nærvarmeværket har ansat ejerleder Kristian Kristensen som teknisk servicechef samt tre medarbejdere og to lærlinge. De kommer alle fra Lyngby VVS ApS, som i de seneste par år har været en nær samarbejdspartner for TLV-Forsyning.

- Vi har de sidste par år haft et fantastisk samarbejde og fået løst mange opgaver af Kristian og hans virksomhed. Det har fået både ham og os til at tænke i nye retninger, og vi har haft dialog med ham om den her løsning i et stykke tid, siger formand for TLV Bjarne Bøhl Pedersen.

En fordel

Direktør for TLV-Forsyning Michael Meldgaard fortæller at ansættelsen af stort set alle medarbejderne fra Lyngby VVS blandt andet medfører at Kristian Kristensen afvikler Lyngby VVS i løbet af året. 

- Vi har ikke købt selve firmaet. Vi har kun ansat Kristian og en del af hans folk. Det kommer ikke til at være en stor forandring. De har i lang tid hentet en stor del af deres omsætning her hos os. Både med at opsætte varmepumper, men også med vores fjernvarmeunits på vores kraftvarmeværker, siger Michael Meldgaard

For TLV-Forsyning er det en stor fordel at betale løn til egne VVS'ere.

- Det er en fordel at vi har vores egne ansatte til at montere. Det betyder at vi selv kan stå for montagen på hele Djursland. Der er en stor forskel på at betale en timeløn til en ekstern montør og så betale løn til sin egen ansatte, siger Michael Meldgaard. 

Potentiale i flere muskler

Med ansættelserne tilføres TLV Forsyning både nye autorisationer samt flere faglige kompetencer.

Håbet er at det bliver mere efffektivt og billigere for driftsselskabet at få løst opgaverne.

- Vores spidskompetence er planlægning og systematisering, så vi er sikre på, at vi kan rationalisere driften yderligere når de ansatte fra Lyngby VVS bliver direkte ansat hos os på normale vilkår, siger Bjarne Bøhl Pedersen og tilføjer:

- Det er ikke alene Nærvarmeværkets meget kraftige ekspansion og kæmpe potentiale, der vil profitere af vores opgearing. Også mange af de 10 fjernvarmeværker vi driver på Djursland, kan se frem til mere rationel drift med besparelser på varmeregningen til følge. Beregninger viser, at vi har et samlet ledningstab på mere end 4 mio. kr., som med en målrettet indsats og moderne teknologi kan reduceres væsentligt, siger Bjarne Bøhl Pedersen.

Bjarne fortæller, at andelsselskabet allerede har kunnet sænke prisen 22 pct. for mange af varmeforbrugerne, efter Trustrup-Lyngby Varmeværk A.m.b.a. har overtaget værkerne fra Nrgi.

Alene internt VVS-arbejde

En stor del af de opgaver, der tidligere har været udliciteret til Lyngby VVS ApS, er kommet fra Nærvarmeværket, der opsætter luft til vand varmepumper på fjernvarmelignende vilkår.

Nu holdes alle opgaverne in house, hvilket betyder at de øvrige kunder hos Lyngby VVS må få løst opgaverne hos egnens øvrige VVS-installatører.

- Vi kommer alene til at løse interne opgaver og dermed ikke udføre VVS-arbejde for andre end os selv, ligesom det kun er forbrugere, der er tilknyttet Nærvarmeværket, der kan tegne serviceaftaler på deres varmepumper med os, siger Bjarne Bøhl Pedersen.  

Han understreger at driftsselskabet også i fremtiden vil blive drevet som en 100 pct. non-profit virksomhed.

- Vi er som bestyrelse i et andelsselskab alene sat i verden for, og er forpligtet til, at varetage vores andelshaveres interesser, siger han. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093