23948sdkhjf

Ung energivirksomhed firedobler indtjeningen

Indtjeningen hos Yggdrasil Commodities, der lige nu arbejder målrettet på en ambitiøs vækststrategi sammen med den netop tiltrådte bestyrelse, har taget et gevaldigt hop.

Med årets resultat på 26 mio. kr. er der leveret en markant fremgang i indtjeningen fra 6 mio. kr. sidste år. 

Med nye investorer om bord er virksomheden klar til at erobre flere markeder, øge volumen og medarbejderstaben. Alt sammen skal det være med til at sikre den fortsatte positive udvikling hos den aalborgensiske energihandelsvirksomhed, der handler med el på tre kontinenter, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

USA til Europa

I dag kommer størstedelen af indtjeningen fra det amerikanske marked, hvor virksomheden startede sit eventyr:

- Vi er i gang med vores fjerde år i USA, og vi har bevist, at vores handelsstrategier virker. Derfor har vi det seneste år skruet op for volumen, og det er det, vi ser afspejlet i regnskabet, siger Søren Agersbæk Jensen, som er medstifter og CEO i Yggdrasil Commodities.

For to år siden gik virksomheden ind i Europa, og også her begynder man nu at se mere indtjening.

Fakta om Yggdrasil Commodities

  • Stiftet af Søren Agersbæk Jensen og Søren Bondo Andersen i 2018.
  • Første elhandelsvirksomhed i Europa, der handlede el i USA. Siden har man udvidet med europæiske og asiatiske markeder.
  • Et nyligt frasalg på 15 % til investorer værdiansatte virksomheden til 160 mio. kr.
  • Målet er, at alle medarbejderne bliver medejere i form af et partnerskab. Det gælder i dag for 7 af de 14 medarbejdere.
  • Planen er at runde 20 medarbejdere ved udgangen af 2021.

Kilde: Yggdrasil Commodities

- Nu begynder vores strategier også i Europa lige så stille at vise, at de virker. Derfor er planen, at vi det kommende år skruer mere op for Europa, og vi forventer den samme udvikling de kommende 12 måneder, som vi har set i USA det forgange år, fortsætter Søren Agersbæk Jensen.

Fokus på risikospredning

Det kommende år forventer Yggdrasil Commodities igen at øge indtjeningen markant, selvom overlæggeren nu er placeret højt, og en gentagelse er et meget ambitiøst mål, ifølge direktøren.   

En treårsplan, som medstifter og COO, Søren Bondo Andersen, og Søren Agersbæk Jensen netop har præsenteret for bestyrelsen, handler i alt sin enkelhed om konstant at sætte nye ben på porteføljen, ét af gangen.

- Vores forretning er jo forholdsvis simpel, for vi har hverken produkter eller kunder. Det handler rigtig meget om at sprede risikoen, så det enkelte marked ikke bliver dominerende. Jo flere geografisk forskellige markeder, vi handler på, jo mere kan vi opjustere indtjeningen, siger Søren Bondo Andersen og fortsætter:

- Vores nye bestyrelse skal hjælpe os med at fokusere vores ressourcer på den strategisk rigtige måde, og det hjælper os, at vi løbende skal overbevise eksterne om, at vores risikospredning er fornuftig, og vores vækst er på det rigtige spor. Vi får samtidig også incitament til at øge vores interne transparens og få styrket den del af forretningen, der ikke lige vedrører IT-platformen, som i hverdagen tager rigtig meget af vores fokus. Så bestyrelsen holder os på tæerne, og det er meget positivt for os.

Næste marked

Det næste marked har man arbejdet intenst på de seneste to år, og det skulle gerne begynde at genere indtjeningen inden for de næste 12-24 måneder. Det ligger, ifølge Søren Agersbæk Jensen, i Asien, og han uddyber:

- Vi gør ikke tingene i den mest oplagte rækkefølge, og vi vil gerne vente lidt med at afsløre, hvad vores nye marked er. Når vi går ind på markeder, vi ikke kender, tager vi en risiko. Derfor handler vi konservativt i de første år, men vi forventer stor indtjening i Asien om senest et par år, siger Søren Agersbæk Jensen og tilføjer:

- Business development er afgørende for vores strategi, og vi arbejder hele tiden på at få nye markeder ind i vores portefølje.

Yggdrasil Commodities er netop blevet værdiansat til 160 mio. kr., og ifølge direktøren er målet at runde en milliard kroner inden for de næste tre til fem år.

Yggdrasil Commodities ApS
mio. kr. 20/21 19/20
Nettoomsætning 8,2 5,3
Resultat af primær drift -1,8 0,6
Resultat før skat 26,5 6
Årets resultat 26,7 5,9
Egenkapital 35,3 20,1
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2021
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172