23948sdkhjf

Danske Commodities erhverver DTU Kraftvarmeværk

Med erhvervelsen kridter Danske Commodities banen op for et nyt strategisk spor som elproducent, hvor selskabet kan udnytte synergierne på tværs af hele værdikæden.
Den Aarhus-baserede energihandelsvirksomhed Danske Commodities har den 20. april underskrevet en aftale med DONG Energy om overtagelse af DTU Kraftvarmeværk i Lundtofte.

Erhvervelse af DONG Energys kraftvarmeværk er et naturligt led i Danske Commodities’ vækststrategi ’Passion for Energy’, hvor udviklingen af nye strategiske spor – herunder nye forretningsområder, nye produkter og en større internationalisering – er omdrejningspunktet. Med overtagelsen kan Danske Commodities udnytte synergierne på tværs af værdikæden og de forskellige forretningsområder i virksomheden, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Danske Commodities vil fortsat fungere som produktionsbalanceansvarlig for andre elproducenter i Danmark og varetage certificering og salg i England for andre værker. Erhvervelsen af DTU Kraftvarmeværket betyder et øget fokus på og en videreudvikling af produktionsbalanceområdet, hvor Danske Commodities i endnu højere grad vil fungere som katalysator for optimering af systemer og processer på området.

Stabil og billig fjernvarme i fokus
Danske Commodities vil som ejer af DTU Kraftvarmeværk i Lundtofte have et stort fokus på samarbejdet med fjernvarmekunderne, som fortsat skal have leverance af stabil og billig fjernvarme. Det er DONG Energy glad for.

- Salget af DTU Kraftvarmeværk i Lundtofte er en del af DONG Energys strategi, og vi er glade for den aftale, vi har indgået med Danske Commodities. Danske Commodities har stor erfaring med energimarkederne, og jeg er overbevist om, at de kan videreføre driften af DTU Kraftvarmeværk til glæde for både kunder, medarbejdere og øvrige samarbejdspartnere, siger Jens Erik Pedersen, Senior Vice President i DONG Energy.

- Fleksibiliteten i den danske kraftvarmesektor indeholder et enormt potentiale i forhold til de europæiske energimarkeder. Danske Commodities har med sin 24-timers tilstedeværelse på energimarkederne i hele Europa fundamentet til at forløse dette potentiale i kombination med billig og stabil fjernvarmeproduktion, siger CEO i Danske Commodities, Torben Nordal Clausen.

- Der har i kraftvarmesektoren i Danmark været en tendens til udelukkende at afsætte sin elproduktion på Nord Pool. I Danske Commodities er vi aktivt handlende i 27 europæiske lande, og det betyder, at vi både har adgang til attraktive elpriser i Nord Pool-samarbejdet og i resten af Europa, tilføjer Torben Nordal Clausen.

Om DTU Kraftvarmeværk
Kraftvarmeværket er placeret ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lundtofte. Værket blev sat i drift i 1998 og producerer el og varme. Værket består af et naturgasfyret combined cycle anlæg med både gas- og dampturbine. Gas og dampturbinen producerer el, mens restvarmen i dampen og vandet anvendes til fjernvarme.

Værket har en kapacitet på 32 MJ/s varme og 38 MW elektricitet. Værkets varmeproduktion dækker størstedelen af varmebehovet hos DTU i Lyngby og hos Holte Fjernvarme. Dermed kan kraftvarmeværket forsyne omkring 9.000 boliger i området med varme og ca. 40.000 boliger med elektricitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173