23948sdkhjf

Sjællandske forsyningsselskaber i nyt samarbejde

Byrådene i Næstved og Slagelse har netop godkendt, at de to kommunalt ejede forsyningsselskaber NK Forsyning og SK Forsyning kan samle deres personale i et nyt fælles serviceselskab.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Til grund for sammenlægningen ligger et ønske om at fastholde og udvikle organisationernes kompetencer samtidig med at statslige krav om effektiviseringer imødekommes. 

- Forsyningsbranchen er entydigt på vej mod større enheder, og nu er vi heldigvis med på toget – ovenikøbet så vi selv kan være med til at sætte dagsordenen, siger administrerende direktør Henrik Birch fra SK Forsyning.

Begge koncerner har i løbet af det sidste halvandet år forberedt sig på etableringen af det fælles serviceselskab. 

Fokus på opgaveløsning

I første omgang etableres der fælles opgaveløsning indenfor økonomi-, kundecenter- og koncernserviceområderne. På sigt vil det være naturligt at se på, om de andre driftsområder i de 2 koncerner også kan have glæde af fælles opgaveløsning, oplyser de to selskaber.

Fællesskabet retter sig imod selve opgaveløsningen og ikke beslutninger om, hvilke opgaver, der skal løses. På den måde bevarer de to ejerkommuner den fulde kontrol over, hvad der skal prioriteres inden for egen kommunegrænse.

- Det giver os nogle åbenlyse muligheder for at udnytte både viden, kompetencer og ressourcer effektivt og rationelt i det nye fællesskab, siger administrerende direktør Steen Lindhardt fra NK Forsyning.

Byrådene i de to ejerkommuner har dog stadig fuld og selvstændig indflydelse og ejerskab til egne driftsselskaber indenfor el, vand, spildevand og varme.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094