23948sdkhjf

Lindøs kæmpe teststand er lejet ud flere år ud i fremtiden

LORC's nye teststand for vindmøller op til 25 Megawatt på Lindø er netop taget i brug. Og der er allerede efterspørgsel efter teststanden. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Kundekredsen er de tre store vindmølleproducenter Vestas, Siemens Gamesa og General Electric. Vestas har booket det første stykke tid på den store stand.

- Vi skrev den første kontrakt, halvandet år før centret var bygget, og vi er booket flere år ud i fremtiden, siger Torben Lorentzen, direktør for LORC. Han vil ikke fortælle nærmere, hvad "flere år" vil sige.

Den store motor, som er hjertet i centret, vejer 1000 tons. Den er specialbygget til LORC. Centret er kommet godt i gang.

-Mine folk siger, at maskinen kører fantastisk. Så jeg har det fint og er tryg. Vi har selvfølgelig også en garantiperiode, men nu er det vores folk, der sidder og kører den og styrer det hele, og nu begynder vi at tjene penge, siger han til Fyens Stiftstidende.

LORC står for Lindø Offshore Renewables Center. Det er en erhvervsdrivende fond, hvis opgave er at tilbyde vindmølleindustrien testfaciliteter. Fonden blev stiftet i 2009, da det stod klart, at Lindøværftet skulle lukke.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094