23948sdkhjf

Ørsted vil øge investeringen i Maryland: Byder på 760 MW havvind

Danske Ørsted har afgivet bud på havvindprojektet Skipjack Wind 2  i Maryland i USA. 

Det meddeler virksomheden i en pressemeddelelse.

Skipjack Wind 2 er et projekt på op til 760 MW. Buddet indgår i Marylands anden auktionsrunde inden for havvind, hvor kommissionen kan tildele en OREC-aftaler (Offshore Renewable Energy Certificate) til mindst 1.200 MW havvindkapacitet.

Ørsted er i øjeblikket ved at udvikle Skipjack Havvindmøllepark 1, et projekt på 120 MW, der ligger ud for Marylands og Delawares kyster, og som efter planen skal idriftsættes i andet kvartal af 2026.

- Ørsted er så privilegeret allerede at være en langsigtet partner for staten Maryland i delstatens arbejde for at nå sine mål for havvind, siger David Hardy, Ørsteds regionsdirektør for region Nordamerika.

- Vi har stor erfaring med at bygge, eje og drive vindmølleparker over hele verden, og den vil vi også bringe i spil i Maryland. Der er tale om projekter med en 30-årig tidshorisont, og de vil være medvirkende til at give langsigtede fordele for alle de lokalsamfund, hvor vi opfører anlæg. Ved at blive ved med at levere på det, vi lover, både nu og langt ude i fremtiden vil vi være med til at sikre, at Marylands havvindindustri blomstrer i mange årtier fremover, lyder det fra regionsdirektøren.

Ørsted driver på verdensplan 28 havvindmølleparker. Skipjack Wind 2 vil hjælpe Maryland med at indfri de ambitiøse mål for vedvarende energi, der er fastsat i den amerikanske ’Clean Energy Jobs’-lov fra 2019, som omhandler arbejdspladser i den grønne energisektor. Denne lov fastsætter, at 50 procent af Marylands energi skal komme fra vedvarende energikilder i 2030. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094