23948sdkhjf

Klimaminister: Derfor er skibstransporten helt afgørende for klimamål

Dansk skibsfart bliver en afgørende faktor, hvis regeringens målsætninger for klimaet skal indfries: ’Vi kommer til at investere massivt i forskning og udvikling inden for den maritime verden de kommende år,” lovede klimaministeren på årsmødet for Danske Rederier.

- Vi skal gå forrest i kampen om at gøre skibsfart grøn.

Det var det budskab, som klimaminister Dan Jørgensen (S) i dag fremførte da han talte foran et fysisk tilstedeværende publikum ved Danske Rederiers store årsmøde, som afholdes i den københavnske Nordhavn.

For den grønne omstilling er her, og kampen om at blive først på de nye teknologier vil tage til i styrke de næste par år. Her skal Danmark gå forrest, og det kræver, at Det Blå Danmark fortsætter den grønne udvikling, som klimaministeren brugte store dele af sin tale på at rose.

- Vi er meget gode i Danmark. I har som sektor altid været effektive. I går altid forrest, og det skal I blive ved med fremover, sagde Klimaminister Dan Jørgensen.

Ministeren lovede også, at regeringen vil gøre alt for at understøtte udviklingen, særligt når det kommer til Power-to-X, men også i forhold til transport af CO2 – såkaldt Carbon Capture and Storage - som regeringen vil investere massivt i de næste par år.

- Når jeg diskuterer klima og målsætninger med mine internationale kolleger, kommer vi aldrig udenom CCS som en vigtig del af løsningen. Men CCS kan ikke lykkedes, uden at vi finder en løsning på transporten. Den transport kommer til at foregå til havs, siger han og fortsætter:

- Der er allerede danske virksomheder, som er i gang med at udvikle tankskibe til formålet. CCS bliver et enormt stort forretningsområde, som regeringen kommer til at investere i, så vi også her kan være verdensførende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096