23948sdkhjf

Efter lovændring: Nu kan vi få fat i det danske marked

Dall Energy er i øjeblikket ved at opføre et anlæg i Sorø, der har have-park-affald som primær energikilde. 

Værket, der opføres for AffaldPlus, kunne meget vel være blevet det sidste, da lovgivningen på området indtil nu ikke har tilladt anvendelsen af havepark-affald som primær brændselskilde. 

At Dall Energy i det hele taget har fået lov til at opføre varmeværket skyldes, at projektet blev godkendt, inden de nye regler trådte i kraft i starten af 2019.

Det har betydet, at Danmark i halvandet år har været lukket land for Dall Energy, der i stedet har vendt blikket mod Frankrig, hvor man netop har afleveret et biomasseanlæg, der skal benytte have-park-brændsel, til det franske energiselskab Dalkia i Rouen. 

Men nu kan Jens Dall godt belave sig på at få noget at rive i under de mere hjemlige og køligere himmelstrøg.

- Vi kigger ind i rigtig gode muligheder. Energistyrelsen har lavet et tillæg til lovgivningen om fjernvarme til brug af have-park-affald. Tidligere har have-park-affald ikke været reguleret. Det er det, der sker nu. Nu kan vi endelig få fat i det danske marked. Jeg regner med at lukke aftaler allerede i år, siger Jens Dall. 

Den nye lovgivning

Indtil i år har fjernvarmeværker i følge gældende lovgivning haft valget mellem træpiller, halm og træflis, hvis de ønskede at udnytte rest-biomasse til deres fjernvarmeproduktion, men nu har Energistyrelsen lavet en ny vejledning, der betyder at man nu også kan udnytte lokalt have- og parkaffald. 

Af dokumentet Vejledende udtalelse fra Energistyrelsen om fremskrivning af brændselspriser til brug for brugerøkonomiske kontrolberegninger ved projekter, der anvender have/parkaffald som brændsel fremgår det blandt andet hvordan prissætning og prisfremskrivning af have/parkaffald kan udarbejdes til brug for den brugerøkonomiske kontrolberegning for varmeselskabernes projekter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109