23948sdkhjf

Danske selskaber investerer 1,5 milliarder i grøn energi i Danmark og Sverige

European Energy, Novo Holdings og Sampension har netop stiftet partnerskabet Renewable Energy Partnership I.

Parterne skyder 650 millioner i en fond, som skal erhverve jord til etablering af solcelleanlæg og vindmølleparker i Danmark og Sverige.

Via gældsfinansering skal der investeres op til 1,5 milliarder kroner i vedvarende energianlæg.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

European Energy vil som led i samarbejdet varetage udviklingen af solcelleanlæg og vindmølleparker på de erhvervede arealer.

- Hvis vi skal i mål med vores grønne ambitioner allerede i 2030, er det vigtigt, at udbygningen af den grønne energiproduktion accelereres, og dette partnerskab er et stort skridt i den rigtige retning, der på markedsvilkår bidrager til at sætte fart på udviklingen, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør for European Energy.

Fødevarer og energiproduktion

Partnerskabet vil opkøbe landbrugsarealer, som er velegnede til vedvarende energianlæg. Derudover vil partnerskabet afsøge muligheder for at kombinere fødevareproduktion og energiproduktion samt omlægge lavbundsjorder til grøn energiproduktion. 

Partnerne forventer med samarbejdet at kunne bidrage til, at Danmark kommer et skridt nærmere ambitionerne i den danske klimalov om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent allerede i 2030. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094