23948sdkhjf

"Dinosaurløsning": Gasledning til Lolland-Falster for 800 mio. kr. møder ny kritik

Beslutningen om at bygge en 115 km lang gasledning til Lolland-Falster møder fornyet kritik fra to af regeringens støttepartier. Det skriver Jyllands-Posten.

Ledningen skal fra 2024 forsyne landets næststørste CO2-udleder, Nordic Sugar, samt en række andre virksomheder på Lolland-Falster med gas.

Først i 2040 er planen, at ren, grøn biogas skal strømme gennem ledningen. Indtil da vil fossil naturgas fylde en stor del af kapaciteten.

Ønsker elektrificering

Men De Radikale og Enhedslisten opfordrer til yderligere undersøgelser af, om Nordic Sugar kan elektrificeres og dermed køre på grøn strøm.

- Jeg tror ikke, at muligheden for en elektrificering er blevet undersøgt ordentligt, siger energiordføreren for Enhedslisten, Søren Egge Rasmussen, til Jyllands-Posten.

- Med denne løsning er man låst til at bruge fossile brændstoffer helt frem til 2040. Det er ikke at fremtidssikre. Dette er en dinosaurløsning, siger klima- og energiordfører for De Radikale Rasmus Helveg Petersen.

Begge partier mener, at myndighederne i forbindelse med en kommende miljøvurderingsrapport skal undersøge, om alternative løsninger kan komme i spil.

Minister afviser

Ingen anden sukkerfabrik i verden kører på ren el, og derfor mener Nordic Sugar, at elektrificeringen af de to fabrikker er for usikker og kan føre til udsving i fabrikkernes energitunge udvinding af sukker.

- Jeg havde da håbet, at Nordic Sugar havde set dette som et markedsargument, siger Rasmus Helveg Petersen, som ikke mener, at mulighederne for elektrificering er undersøgt tilstrækkeligt.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen vil ikke stille op til interview, men skriver til Jyllands-Posten, at en elektrificering er afsøgt tilstrækkeligt.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094