23948sdkhjf

Rejsegilde i Stubbekøbing ▪ Ørsted i to elkøbsaftaler ▪ Massiv investering i elbiler

Kloakering i Syddjurs, Ringsted og Viby

15. januar 2021

Syddjurs Byråd har vedtaget et tillæg til spildevandsplanen for kloakering af lokalplanområde 429 ved Stadionvej i Hornslet endeligt.

Det nye kloakopland, der er cirka syv hektar stort og kommer til at omfatte 36 boliger, er planlagt separatkloakeret. Spildevandet ledes til offentligt renseanlæg i Mørke. Regnvandet fra boligernes tage og andre befæstede arealer håndteres dels via nedsivning i grøfter langs veje og dels via nyt regnvandsbassin med neddroslet udledning til Hornslet bæk.

Ringsted Byråd anlægsbevilgede på sit møde forleden i alt 18.978.000 kr. til anlægsprojekter i kategorien ukomplicerede anlæg på eller under 2 mio. kr., der kun kræver meget begrænset forudgående projektering og planlægning.

Anlægsbevillingen dækker udgifter til i alt 22 anlægsprojekter blandt andet omfattende separatkloakering af kommunale ejendomme.

Klima- og Miljøudvalget i Roskilde har godkendt, at forslag til tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2015-21 - Viby Øst og forslag til tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2015-21 - Skousbo sendes i høring i otte uger.

Kilde: Licitationen

Mod nye tider i Stubbekøbing

15. januar 2021

Guldborgsund Forsyning holdt 12. januar rejsegilde på det nye renseanlæg i Stubbekøbing, der er en del af renoveringsprojektet ’Mod nye tider’ med en samlet anlægssum på mere end 300 mio. kr.

- Anlægget her i Stubbekøbing er det første af de i alt fire, vi i 2020 gik i gang med at renovere, og det bliver rent faktisk også det første, hvor vi trykker på knappen og indvier, hvilket sker i oktober i indeværende år. Og så følger indvielserne af de tre øvrige anlæg successivt efterfølgende, sagde administrerende direktør Niels Rasmussen ved rejsegildet.

Kilde: Guldborgsund Forsyning

Ørsted indgår elkøbsaftaler med PepsiCo 

14. januar 2021

PepsiCo, Inc. har indgået to elkøbsaftaler (PPA'er) med Ørsted om at købe energi fra Haystack Wind-projektet på 298 MW i Nebraska og Western Trail Wind-projektet på 367 MW i Texas.

Med aftalen vil PepsiCo i alt aftage 108 MW, hvilket dækker næsten en fjerdedel af PepsiCos samlede elforbrug i USA. Det understøtter virksomhedens nylige løfte om at reducere sin CO2-udledning med 40 % på tværs af hele værdikæden inden 2030.

- Vi er rigtig glade for at indgå et samarbejde med PepsiCo og understøtte deres mål om en CO2-neutral drift, siger Vishal Kapadia, Senior Vice President og salgsdirektør for Ørsted Onshore. 

Kilde: Ørsted

Massiv investering på 250 mio. kr. til elbilisterne

14. januar 2021

I efteråret offentliggjorde ladeoperatøren Clever, at selskabet er klar til at investere i 10.000 åbne, offentlige ladepunkter fordelt i hele Danmark inden udgangen af 2025. Nu sætter ejerne bag Clever, andelsselskaberne Andel (94,9 % ejerandel) og NRGi (5,1 % ejerandel), handling bag ordene og tilfører 250 mio. kr. til datterselskabet.

- Politikerne har indgået en klog og langsigtet elbilaftale, der både holder prisen på elbilerne og strømmen til opladning nede. Det er to helt afgørende forudsætninger for, at elbilerne bliver en succes og vi får omstillet den danske bilpark. Men det er også helt afgørende, at infrastrukturen er foran elbilerne. Clever er klar til at løfte en stor del af opgaven med at etablere den nødvendige ladeinfrastruktur, og med investeringen fra vores ejere styrkes Clevers mulighed for at investere ambitiøst i den åbne danske infrastruktur. Vi handler forud for efterspørgslen, og det er en god nyhed for eksisterende og kommende elbilister, siger Casper Kirketerp-Møller, der er direktør for Clever.

Kilde: Clever

Bud på Refa MSK

12. januar 2021

Maribo Varmeværk og Sakskøbing Fjernvarme har givet et bud på at overtage kraftvarmeværket i Sakskøbing. Det skriver Folketidende.dk.

De to andelsselskaber foreslår, at de forpagter værket i 10 år, hvorefter de køber det. Dog strides der fortsat om, hvem der skal dække de 70 millioner kroner, der skyldes i værket.

120.000 kWh på taget af Lyfa Parken

11. januar 2021

SustainSolutions har netop opført et solcelleanlæg på taget af den 19.000 m2 store erhvervsudlejningsejendom Lyfa Parken beliggende i Måløv 25 km. fra København. Lyfa Parken består af fem bygninger, der indeholder kontorer, lager- og produktionslokaler og har bl.a. virksomheder som Oticon og Novo Nordisk som naboer.

Solcellerne kommer til at producere 120.000 kWh årligt, hvilket svarer til strømforbruget i 25 parcelhuse.

Solcellerne vil dække ca. 50 pct. af ejendommens fælles strømforbrug med grøn strøm.

Dette medfører en klimagevinst på knap 20 tons CO2 om året. Dette glæder Jacob Anker Holm, der er medejer af Lyfa Parken.

- Vi prøver hele tiden at optimere driften af vores ejendom for at kunne tilbyde vores lejere de bedste faciliteter. Klimavenlige tiltag er helt nødvendigt at få på plads nu for at fremtidssikre ejendommen. Vi har bl.a. opført el-ladestandere og nu har vi senest fået solceller på taget, siger Jacob Anker Holm.

Det er SustainSolutions energidivision, SustainRenewables, som står for at planlægge og opføre solcelleanlægget. Hele projektet koster 1.250.000 mio. kr. og forventes at være betalt tilbage på 5-6 år med besparelserne på energiregningen.

Kilde: SustainSolutions

Tangeværket fylder 100 år

11. januar 2021

Siden 1921 er der produceret electricitet på Tangeværket ved Tange Sø i Midtjylland. Dermed runder værket et meget skarpt hjørne. Og selvom der er gået 100 år, så er der faktisk ikke foretaget de helt store ændringer, fortæller direktør Rasmus Lambert.

- Anlægget er fuldstændig identisk med, da det blev opført. Der er nogle tavler, der blev udskiftet midt i 40’erne og nogle styresystemer i '87, da det skulle automatiseres. Det er egentlig den forskel, der er på den gang og i dag, fortæller værkets direktør, Rasmus Lambert.

Da Tangeværket blev opført var det landets største værk.

(Kilde: TV MIdtVest)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094