23948sdkhjf

Trækker i land: Ewii sender alligevel ikke alle på arbejde torsdag

Tirsdag morgen meldte energikoncernen Ewii ud at man ville teste alle 450 ansatte for Covid-19. 

Alt dette skulle foregå i løbet af onsdagen, hvorfor de ansatte herefter fysisk kunne vende tilbage på arbejde på Kokbjerg 30 i Kolding. Det bliver dog ikke helt sådan.

Trods nul smittede med Covid-19 må de ansatte vente med at vende tilbage på arbejde til 17. januar. 

En tryg arbejdsplads

Ewii-koncenen meldte altså tirsdag ud at alle ansatte - såfremt de kunne fremvise en negativ corona-test og i øvrigt var trygge ved - skulle vende tilbage til arbejde torsdag.

Argumentet var at man som arbejdegiver har et ansvar for at skabe så tryg en arbejdsplads som muligt og at man skal indrette arbejdspladsen efter en sygdom, som vi skal leve med i lang tid. 

Administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn sagde blandt andet til Fyens.dk., at det handler om afspritning, afstand og at det hele tiden indskærpes at reglerne overholdes. 

Dermed er Sundhedsstyrelsens regler fulgt 100 procent - men ikke Statsministerens opfordring om at private virksomheder sender de ansatte hjem til og med 17. januar. 

Statsministeren kom i vejen

Årsagen til at Ewii-koncernen nu alligevel må trække lidt i land og vente lidt med at sende alle på arbejde igen, er Statsministerens udmelding på pressemødet tirsdag-eftermiddag, hvor afstandskravet på to meter blev genindført. 

Og netop den del, vil være svært at overholde, oplyser Ewii.

Derfor er datoen for de ansattes tilbagevenden nu 17. januar 2021, som mange andre steder. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094