23948sdkhjf

Produktion af grundlast i Maribo kan ende i politianmeldelse

Refa Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk indgav i starten af december en begæring om rekonstuktion. Årsagen var manglende enighed om genforhandling af varmeaftalerne med Maribo Varmeværk og Sakskøbing Fjernvarme. 

Hvis ikke parterne kommer til enighed seneste på fredag, hvor de mødes i Skifteretten, slukker Refa MSK for varmen.

Når hanen hos Refa MSK på fredag ved midnat drejes over på off, får det større betydning hos Sakskøbing Fjernvarmes forbrugere end hos dem i Maribo.

Maribo Varmeværk skriver i en pressemeddelelse udsendt i december.

- Såfremt Refa MSK A/S gør alvor af at lukke for varmen til Maribo Varmeværk, vil vi uden problemer selv være i stand til at producere varmen på vore egne kedler. Vores forsyningsområde har et varmebehov på 25 MW og vi kan på egne kedler på C. E. Christiansens Vej producere tæt på 30 MW – så der er rigelig kapacitet. Årsagen til at vi ikke generelt bare har produceret varmen selv er, at den pris vi har givet for varmen fra MSK har været lidt billigere end den vi selv kan producere til.

Sakskøbing ildestedt

Hos Sakskøbing Fjernvarme har man derimod ikke den mulighed. 

Sakskøbing Fjernvarme er et rent distributionsselskab med en oliecentral, der kun skal køre i nødsituationer og i øvrigt styres af MSK.

I princippet kunne selskabet godt producere varme på oliecentralen, hvilket dog i sidste ende vil blive meget dyrere end varmen fra MSK. 

I følge Lolland-Falster Folketidende er det ikke en mulighed at få varmen fra Maribo, da Refa ejer transmissionsledningen mellem de to varmeværker. 

Ulovligt at producere

Selvom Maribo Varmeværk selv vil og kan producere, så er spørgsmålet mere om det er lovligt. Det står klart efter et møde mellem kommunen og varmeværket 17. december 2020.

Teknik- og miljødirektør i Lolland Kommune Bjarne Hansen fortæller, at Maribo Varmeværk ikke er godkendt til at køre grundlast. 

- De er kun godkendt til spids- og reservelast. Det blev senest besluttet, da de fik godkendelsen til deres seneste anlæg, siger Bjarne Hansen til Folketidende. 

Han siger til avisen, at hvis kommunen konstaterer, at selskabet overskrider de tilladelser, der er givet dem, vil der være juridisk grundlag for en politianmeldelse - og at han ikke vil tøve med at iværksætte en sådan proces. 

Energy Supply forsøger at få en kommentar fra henholdsvis Maribo Varmeværk og Sakskøbing Fjernvarme.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109