23948sdkhjf

Grønt lys til solanlæg ved Damhusåen ▪ Millioner tilbage til forbrugerne ▪ Opsamling af juletræer

Odense Kommune får ikke rabat på advokatregning

22. december

TV2 Fyn skriver, at der bliver ikke slået af honoraret til Horten Advokaterne i forbindelse med rådgivningen om det droppede salg af Fjernvarme Fyn.    

- Jeg havde gerne set, at Horten havde reduceret regningen med direkte henvisning til sagens utilfredsstillende forløb. Men jeg kan også konstatere, at man i den slags sager ikke har noget juridisk grundlag for at forlange et egentlig afslag, meddeler Stadsdirektør i Odense Kommune, Stefan Birkebjerg, i en mail til TV 2 Fyn.

Kilde: TV2 Fyn     

Solcelleanlæg ved Damhusåen

22. december 2020

Københavns Borgerrepræsentation har godkendt, at forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 199 "Damhusåen" sendes i høring i otte uger.

Ejeren af Damhusåen 10 ønsker at anvende dele af sit areal til solcellepark, hvilket tillægget baner vej for.

Separatkloakering

22. december 2020

Viborg Byråd har vedtaget tillæg nr. 11 til Spildevandsplan 2019 endeligt.

Tillægget danner grundlag for, at fælleskloakken i Bjerring kan omlægges til separatkloak. Derudover gives mulighed for, at enkelte ejendomme kan udtræde af kloakfællesskab

Udgifter til omlægning af den offentlige kloak, etablering af nye ledninger samt etablering af nedsivningsbassin afholdes af Energi Viborg Vand A/S.

Ringkøbing Fjernvarme sender 16,5 millioner tilbage

22. december 2020

 - Vi betaler 16,5 millioner kroner tilbage af de beløb, vi har fået indbetalt aconto i 2020, siger fjernvarmedirektør Jesper Skovhus Andersen fra Ringkøbing Fjernvarme til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Det er succesrig grøn omstilling lave gaspriser, der er årsagen. Hele 40 procent af varmen i 2020 kom fra vedvarende energikilder. 

AffaldVarme Aarhus etablerer opsamlingssteder

21. december 2020

Lige nu står juletræerne og pynter i aarhusianernes stuer – klar til at blive danset rundt om juleaften. Men efter dansen venter der en oprydning, som AffaldVarme Aarhus gerne vil gøre lettere for kunderne.

Derfor bliver der – ud over genbrugsstationerne - i år otte nye opsamlingssteder i midtbyen, hvor man kan stille sit juletræ. Fra opsamlingsstederne bliver juletræerne så hentet og kørt væk.

- Tidligere år har vi oplevet, at de brugte juletræer bliver smidt på gaden. Det vil vi gerne undgå, så vi kan holde midtbyen ren og pæn. Derfor gør vi det nu endnu lettere at komme af med sit træ, siger Lene van der Raad, chef for Genbrug og Energi i AffaldVarme Aarhus.

Kilde: Aarhus Kommune

Lægger 8 hektar til

21. december 2020

Forsyning Helsingør præsenterede tidligere på året planerne om at etablere en stor solcellepark ved Skibstrup Affaldscenter. 

Nu har selskabet købt yderligere otte hektar landbrugsjord ved Skibstrup. Dermed bliver størrelsen på anlægget godt 60 hektar. 

Det skriver SN.dk

Forsyning Helsingør har indhentet de godkendelser, der skal til for at kunne omdanne landbrugsjord til energiproduktion. 

Der er nu sat gang i den nødvendige planproces, hvor der skal udarbejdes både lokal- og kommuneplan for området og laves en VVM-redegørelse. 

Budgettet for projektet er på mellem 180 og 220 millioner kroner.

Anlægget for en kapacitet på mellem 40 og 60 MW og strømproduktionen vil kunne dække strømforbruget i halvdelen af husholdningerne i kommunen. 

Energispareråd ændrer navn og får ny formand

21. december 2020

1. januar 2021 ændrer Energisparerådet navn til Rådet for Energieffektiv Omstilling.

Samtidig tiltræder Ingrid Reumert som ny formand. 

Den nye formand, Ingrid Reumert, er Vice President i Velux, næstformand i Klimapartnerskabet for Byggeri og Anlæg, samt næstformand i Synergi og har en solid erfaring inden for energieffektivisering. Derudover har Ingrid Reumert en bred kontaktflade til branchen med sin erfaring fra erhvervslivet og sans for den politiske dagsorden.

- Energieffektivitet er helt afgørende for at nå i mål med den grønne omstilling i Danmark på en måde, der både gavner klimaet, samfundsøkonomien og borgerne. Samtidig har vi i Danmark både virksomheder og løsninger i verdensklasse, som vi skal være endnu bedre til at promovere internationalt. Jeg er er taknemmelig for tilliden og ser frem til at stå i spidsen for Rådets næste skridt i de kommende år, siger Ingrid Reumert.

Kilde: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Ny kompensationsordning for nettilslutning af VE-anlæg

Partierne bag klimaaftale for energi og industri mv. 2020 af 22. juni 2020 har besluttet, at der i 2022 skal oprettes en ordning på finansloven, som kompenserer elforbrugerne for omkostninger til nettilslutning af VE-anlæg.

Læs mere her

Artiklen er en del af temaet ENERGY UPDATE.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063