23948sdkhjf

Ewii efterlyser konsekvenser ▪ Danmark sælger ud ▪ Videbæk på frierfødder

Ewii-topchef: Det skal have større konsekvenser

11. december 2020

Forbrugerombudsmanden har i dag politianmeldt elselskabet Norström for ulovlige opkald og vildledning. 

Læs her: Elselskabet Norström politianmeldt i omfangsrig sag om ulovligt telefonsalg

Hos EWII Koncernen kvitterer man for indsatsen, men stiller sig også skeptisk overfor, om det er nok?

- El-sælgere, der ringer og bruger beskidte tricks til at kapre kunder, er hverdag i el-branchen. Det er systematisk snyderi, hvor sælgerne bruger de samme usande historier til at lokke kunder til at skifte el-selskab, siger Lars Bonderup Bjørn, Administrerende direktør hos EWII.

- Hvis vi ikke strammer reglerne og sørger for, at der er større konsekvenser for lovovertrædelser som dem, der i dag er blevet politianmeldt, så sker det igen. Det er sådan tendensen i markedet er, siger Lars Bonderup Bjørn.

Skærpede regler skal styrke sikkerheden af vindmøller

11. december 2020
Fra nytår gælder en ny bekendtgørelse for certificering og service af vindmøller, som skærper sikkerheden ved at indføre nye krav til mindre vindmøller. Det fortæller Energistyrelsen i en pressemeddelelse.
Den nye bekendtgørelse viderefører de fleste af de gældende regler. Men fastsætter nu også at ejere af mindre vindmøller fremover skal føre logbog, når der udføres service. Samtidig skærpes kravene for vindmøller, der midlertidigt eller permanent er ude af drift, idet der dels fortsat skal udføres regelmæssig service, dels, at vindmøllen skal sikres forsvarligt, når den stoppes.
Muligheden for at blive godkendt til egenservice ophører.
Muligheden i de gældende regler, hvor vindmølleejere under særlige omstændigheder og visse betingelser kan godkendes til at udføre service på egen vindmølle – den såkaldte egenservice - udfases.

PSO-tariffen falder

11.december

PSO-tariffen for 1. kvartal 2021 er fastsat til 1,1 øre per kWh. Det er væsentligt under niveauet for 2020. Faldet skyldes først og fremmest øgede lempelser via Finansloven. Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Tariffen for 1. kvartal 2021 ligger en del under både sidste kvartals tarif på 6,2 øre/kWh og gennemsnittet i 2020 på 5,5 øre/kWh. Faldet skyldes først og fremmest øgede lempelser via Finansloven.

PSO-tariffen er fastsat med udgangspunkt i en forwardpris på 257 kr./MWh (25,7 øre/kWh) i Østdanmark og på 235 kr./MWh (23,5 øre/kWh) i Vestdanmark. Disse priser er på niveau med priserne for 4. kvartal 2020. Lave forwardpriser øger udgifterne til støtteberettiget produktion, idet lavere elpriser medfører højere tilskud til primært havvindmølleparker.

Kilde: ENS

Danmark sælger ud af sine klimagevinster

11. december 2020

Ifølge et aktstykke forelagt Folketingets finansudvalg så får Holland, Irland og Flandern, som er betegnelsen for den nordlige del af Belgien, allerede i år  del i de danske klimagevinster. Det skriver Finans.dk

Danmark leverer langt over EU’s krav om, at produktionen af vedvarende energi (VE) skal udgøre mindst 30 pct. af EU-landenes nationale energiforbrug i 2020. Derfor sælger man nu nogle af klimagevinsterne til udlandet.

Videbæk Energiforsyning ude efter 400 forbrugere

11. december 2020

Videbæk Energiforsyning arbejder i øjeblikket på at forsyne Vorgod-Barde med fjernvarme.

Det drejer sig om 400 forbrugere, der i dag får deres varme fra naturgas eller oliefyr. (Kilde: AOH)

Heliac ApS

11. december 2020

Formand Lene Klingenberg, Kristian Helms og Tom Weidner er pr. 27. november 2020 udtrådt af bestyrelsen hos Heliac, der udvikler og producerer plastsolfangere.

Clement Christian Salung Petersen, der hidtil har været menigt medlem i bestyrelsen, er efterfølgende udnævnt til formand for bestyrelsen i Heliac. 

Derudover er administrerende direktør hos Danapak Flexibles, Lars Wiggers Hyldgaard, og  administrerende direktør hos vingespecialisten Bladena, Finn Mogensen indtrådt i bestyrelsen.

Læs flere bestyrelsesnyheder her

Ny tidsplan for 400 kV-ledning mellem Idomlund og grænsen

10. december 2020

I slutningen af september meddelte Energinet, at anden offentlige høring i forbindelse med miljøvurderingen af den kommende 400 kV forbindelse mellem Idomlund ved Holstebro og grænsen ville blive forsinket. Årsagen var, at miljøkonsekvensrapporterne for de to strækninger Endrup – Idomlund og Endrup - grænsen, som høringen er baseret på, tager længere tid at få færdige end forudsat.

Energinet forventer nu, at rapporterne for de to strækninger kan være færdige og godkendt af Miljøstyrelsen, så anden offentlige høring kan blive påbegyndt i henholdsvis andet og tredje/fjerde kvartal 2021.

Energinet arbejder på at få den nye elforbindelse klar til slutningen af 2023, men den nordligste strækning (mellem Stovstrup og Idomlund) bliver sandsynligvis først klar i 2024.

NKT henter 1,3 milliarder på aktieemission

10. december 2020

I november igangsatte NKT en kapitalforhøjelse via en aktieudvidelse. I alt udbød kabelgiganten 10.744.009 nye aktier.

Nu er tegningsperioden udløbet, og facit er, at 99,5 procent af de nye aktier er blevet udnyttet ved tegningsretter, mens efterspørgslen efter de resterende aktier har været cirka 200 gange større end udbuddet.

I alt betyder emissionen, at NKT får tilført 1,31 milliarder kroner i frisk kapital.

Innoterm leverer forsyningsanlæg til norske mejerier

10. december 2020

Det store, norske mejeri, Q-Meierierne, har investeret i det ny forsyningsanlæg.

Innoterm har designet, leveret og idriftssat forsyningsanlægget, der sikrer køling og al vandtilførsel til mejeriet. (Kilde: Innoterm)

Planklagenævn afviser klager

10. december 2020

Planklagenævnet har behandlet en række klager over seks store vindmøller, der er opstillet langs den dansk-tyske grænse mellem Sæd og Lydersholm i Tønder Kommune. 

- Planklagenævnet kan således ikke give medhold i klagepunktet, skriver nævnet 16 gange i den 52 sider lange afgørelse.

Klagerne stammer helt tilbage fra før møllerne blev stillet op og vedrører blandt andet flere partiers inhabilitet, ledende embedsfolks inhabilitet samt tilsidesættelse af væsentlige forvaltningsretlige regler.(Kilde: JydskeVestkysten)

Artiklen er en del af temaet ENERGY UPDATE.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.082