23948sdkhjf

Ny direktør hos Maersk Drilling ▪ Nye opgaver til AffalsPlus ▪ Biobrændsler i høring

Maersk Drilling: Hun skal styre finanserne

10. december 2020

Amerikanske Christine Morris, der har flere års erfaring inden for olieindustrien, skal fremover styre finanserne hos Maersk Drilling, oplyser Børsen

Hun erstatter Jesper Ridder Olsen, der opsagde sin stilling i sommer. 

Christine Marris overtager posten med udgangen af januar 2021. 

AffaldPlus overtager kommunale opgaver

10. december 2020

Driften af renovationsordningen i Ringsted Kommune overgår fra 1. januar til det fælleskommunale renovationsselskab AffaldPlus.

- Overdragelsen af driftsopgaverne kan sidestilles med kommunens overdragelse af genbrugspladsen til AffaldPlus. Den opgave har AffaldPlus varetaget fuldt ud tilfredsstillende. Det er derfor naturligt at tage næste skridt og også overdrage driften af affaldsordningerne, siger borgmester Henrik Hvidesten i en pressemeddelelse.

AffaldPlus skal fremover stå for opgaver som kontakten med borgere og boligselskaber, kontrakt og samarbejde med vognmanden, lagerstyring, udbud, økonomi og information, skriver SN.dk

Grøn køreplan for busser og tog

10. december 2020

Nye busser og tog skal køre på grønne brændstoffer frem for diesel, når de regionale ruter sendes i udbud frem mod 2030. Det ligger fast, efter at de fem regioner netop har indgået nye, forpligtende klimasamarbejdsaftaler med transportministeren.

Blandt andet skal dieseltog erstattes af batteridrift eller brinttog på lokalbanerne, og regionernes egne personbiler skal være nulemission fra 2025. (Kilde: Transport- og Boligministeriet)

Nye bekendtgørelser til bæredygtighedskrev til biobrændsler sendes i høring

9. december 2020

Energistyrelsen sender i dag to nye bekendtgørelser om bl.a. bæredygtighed af biobrændsler til energiformål i høring. 

De to bekendtgørelser skal implementere bæredygtighedskriterier m.v., som er fastlagt i et EU-direktiv, og samtidig udmønte den danske politiske aftale af 2. oktober 2020 om bæredygtighedskrav til træbiomasse til energi. 

EU-direktivet er det reviderede direktiv om vedvarende energi, der skal være implementeret i dansk ret den 30. juni 2021. Direktivet indeholder kriterier om bæredygtighed og om drivhusgasudledning. Kriterierne skal opfyldes, hvis biobrændslerne skal kunne medregnes som ”vedvarende energi” og bidrage til at opfylde EU's mål om mindst 32 pct. vedvarende energi i 2030 og Danmarks mål om mindst 55 pct. vedvarende energi i 2030. (Kilde: Energistyrelsen)

Frist for høringssvar er fredag den 15. januar 2021.

Energistyrelsen og IFU samarbejder om grøn vækst 

9. december 2020

En aftale mellem Energistyrelsen og Investeringsfonden for Udviklingslande, IFU, skal bidrage til at øge udbredelsen af danske erfaringer og finansiere løsninger indenfor grøn energi i en række lande. Det gælder særligt inden for områder som vind, fjernvarme og energieffektivitet.

Vi oplever, at klimafinansiering i stigende grad efterspørges i en række af de udviklings- og vækstlande, hvor Energistyrelsen har energipartnerskaber. Derfor er det en vigtig vitaminindsprøjtning til grøn genopretning både i Danmark og i vores partnerlande, at vi i stigende grad kan hjælpe med også at mobilisere kapital, siger direktør i Energistyrelsen Kristoffer Böttzauw i en pressemeddelelse.

Det nye samarbejde omfatter ti udvalgte lande, der udgøres af Egypten, Etiopien, Indien, Indonesien, Kina, Mexico, Sydafrika, Tyrkiet, Ukraine og Vietnam. De ti lande er for nuværende omfattet af Energistyrelsens myndighedssamarbejde, som drives i tæt samarbejde med Udenrigsministeriet og med inddragelse af bl.a Energinet, og er ligeledes omfattet af IFU’s investeringsmandat. 

Besøgsrekord i Østerild

9. december 2020

Testcenteret for store vindmøller i Østerild har sat besøgsrekord. Hele 43.000 danskere har lagt vejen forbi de store vindmøller. 

Målet om 40.000 besøgende i 2020 er dermed mere end opfyldt (Kilde: Nordjyske)

Norlys i nyt samarbejde med TopDanmark

9. december 2020

Energi- og telekoncernen Norlys har indgået et samarbejde med Danmarks næststørste forsikringsselskab Topdanmark om salg af tyverialarmer. Samarbejdet styrker Norlys’ position på alarmmarkedet og er et vigtigt skridt i Topdanmarks øgede fokus på sikring og forebyggelse.

- Jeg synes, at dette samarbejde er et fantastisk godt eksempel på, hvordan virksomheder gennem partnerskab kan møde kunderne på nye måder og derved også give mulighed for mere enkle løsninger i de danske hjem. I dette tilfælde får kunderne adgang til et alarmsystem, der giver tryghed ved både at tilpasse sig, men også decideret passe på hjemmet. En tid for nye partnerskaber er også udtryk for en tid, hvor vi tænker mere ud af boksen og lader synergier komme både vores virksomheder og i særdeleshed kunderne til gode, siger direktør for Norlys Energi, Mads Brøgger i en pressemeddelelse.

125 millioner til oprydning på Høfde 42

8. december 2020

Virksomheden Cheminova deponerede store mængder kemikalier på Høfde 42 ved Harboøre Tange i 1950'erne og 1960'erne.

Regeringen og dens støttepartier har i finansloven sat penge af til oprydningen af området.

Også Cheminovas tidligere ejer, Auriga Industries A/S, som er ejet af Aarhus Universitets Forskningsfond, er klar med et bidrag til finansieringen på 125 millioner kroner.

Læs mere her

GNP Energy noteret på Euronext Growth

8. december 2020

Strømselskabet GNP Energy AS, der sælger strøm til erhverv og private hustande i Norge, Sverige, Danmark og Finland, er i dag noteret på Euronext Growth Oslo under tickeren GNP. Noteringen er et led i selskabets vækststrategi for det nordiske energimarked.

- Noteringen er en milepæl for os, og gør det lettere at finansiere både opkøb og organisk vækst i det nordiske marked, siger Sigrun Eggen, som er administrerende direktør i GNP Energy.

GNP Energy, med hovedkontor i Sandfjord, blev etableret som et nordisk strømselskab i 2012 med målsætning om at være en udfordrer i strømmarkedet

11 solprojekter var under luppen: Tre gik videre

7. december 2020

I Aabenraa Kommune er interessen for at etablere solcelleparker stor. 

Kommunen har netop behandlet 11 nye forespørgsler ud fra de retningslinjer som byrådet har vedtaget – Der var dog kun tre , der slap gennem nåleøjet, skriver Jydske Vestkysten

Kommunen skal dermed i nærmere dialog med ansøgere bag tre projekter. Det gælder et areal på mellem 60 og 70 hektar nord for Fogderup, et område ved Svejlund vest for Hellevad på 100 hektar, og et areal af samme størrelse ved Ravsted.

Derudover vil kommunen undersøge to af de elleve projekter nærmere for at se om de kan realiseres. Det gælder et areal øst for Fogderup på 48 hektar, samt et område vest for Torp på små 90 hektar.

De seks sidste projekter har fået afslag fra kommunen.

Højesteret fritager virksomhed for affaldsgebyr

7. december 2020

Højesteret har i en principiel sag om gebyr for erhvervsaffald fritaget en enkeltmandsvirksomhed for at skulle betale det omstridte gebyr. Dermed skal Københavns Kommune betale 937 kroner og 50 øre tilbage til sagsøgeren Thomas Gønge.

Højesteret mener, at kommunen burde have fritaget Gønge for at betale gebyret, selv om hans virksomhed ud fra de dagældende regler i affaldsbekendtgørelsen ikke umiddelbart skulle slippe.

Læs mere her

Corona presser spildevandstakst

7. december 2020

Billund er kendt for blandt andet lufthavnen, Legoland og Lalandia, men under coronakrisen har fly stået stille, og begge parker har været lukket i flere måneder.

Det har betydet, at Billund Spildevand har mistet indtægter for cirka tre millioner kroner i 2020 ud af et budget på cirka 54 millioner. Det kommer forbrugere i kommunen til at mærke det kommende år.

- Vi har ikke andre muligheder end at hæve spildevandstaksten med tre kroner per kubikmeter, svarende til næsten ni pct. Det er relativt meget, men vi har ikke andre valg, siger Randi Hovgård, økonomiansvarlig i Billund Vand & Energi, til magasinet DanskVand.

Lille stigning i fjernvarmeprisen

7. december 2020

Prisen for fjernvarme for en forbruger i en husstand på 130 kvm er steget med 1,7 pct. på et år fra august 2019 til august 2020. Det viser Forsyningstilsynets prisstatistisk for august 2020.

Prisstatistikken, der baserer sig på fjernvarmeselskabernes anmeldelser til Forsyningstilsynet, viser også, at 109 varmeforsyninger har sat prisen op i perioden. Til gengæld har 149 varmeforsyninger sat prisen ned.

Den vægtede gennemsnitlige varmepris for et standardhuset på 130 kvm med et årligt varmeforbrug på 18,1 MWh er samlet set over en længere periode fra december 2013 til august 2020 faldet. I december 2013 var gennemsnitsprisen 13.882 kr., mens den pr. august 2020 var 13.145 kr. Det svarer til et prisfald på 5,3 pct. opgjort i løbende priser.

Der er fortsat markante forskelle i fjernvarmeprisen mellem selskaberne. Prisen for opvarmning af et 130 kvm standardhus varierer således fra 6.150 kr. til 25.893 kr. årligt.

Rullende fjernvarmekontor i Løsning

7. december 2020

Løsning Fjernvarme har valgt at tage en lidt anderledes metode i brug i kampen for at kapre kunder. Selskabet har sendt et rullende fjernvarmekontor på vejene. Nærmere bestemt ud i Stjernevejskvarteret i Løsning, hvor man rigtig gerne vil have forbrugerne koblet på fjernvarme. Det skriver Dansk Fjernvarme. 

Indtil videre har det båret frugt og selskabet er nu snublende tæt på at nå det erklærede mål om at få minimum 240 tilkendegivelser på tilslutning til fjernvarme, før spaden stikkes i jorden.

– Lige nu er vi rigtig tæt på de 240 tilkendegivelser. Og når det rullende fjernvarmekontor har været rundt til de sidste veje i området, er jeg sikker på, at vi nok skal nå over det tal, siger Anders Møller.

Artiklen er en del af temaet ENERGY UPDATE.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063