23948sdkhjf

Biogasanlæg firdobler kapaciteten ▪ Ørsted sælger bid af vind-projekt ▪ Hansens Is på overskudsvarme

Biogasanlæg firedobler kapaciteten

7. september 2020

BB Biogas har ansøgt Hjørring Kommune om tilladelse til at udvide af biomasseindtaget fra 36.000 tons til 160.000 tons pr. år, og der er for at det kan lade sig gøre udarbejdet forslag til nyt plangrundlag og miljøkonsekvensrapport, som har været i høring. Efterfølgende har Hjørring Byråd vedtaget det nye plangrundlag og miljøgodkendelsen endeligt.

Udvidelsen indebærer, at der etableres yderligere to procestanke, en modtage- og en udpumpningstank, halvtag på en del af plansiloen samt en lukket hal til fiberseparation, opbevaring af biomasser og et kedelrum med en 6 MW kedel inde på selve anlægget.

Desuden skal der etableres et pumpeledningsnetværk samt et opsamlingsbassin til urent overfladevand.

Læs om flere nye energiprojekter her

Ørsted sælger 25 procent af Ocean Wind

4. december 2020

Ørsted har afsluttet forhandlingerne om at sælge 25 procent af sit havvindprojekt Ocean Wind på 1.100 MW til New Jerseys Public Service Enterprise Group (PSEG). Udover en traditionel investering vil PSEG også betale for værdien af skattefradrag.

Ocean Wind-projektet forventes at kunne levere første strøm i slutningen af 2024 med forbehold for myndighedsgodkendelser, yderligere udviklingsaktiviteter samt Ørsteds og PSEG's endelige investeringsbeslutninger.

Parterne oplyser ikke værdien af transaktionen.

Hansens Is crowdfunder sig til overskudsvarmen

4. december 2020

Fødevareproducenten Hansens Is har igangsat en crowdfunding-kampagne, der skal sikre en del af finansieringen af producentens overskudsvarmeprojekt.

Hansens Is producerer i forvejen på biogas og vindmøller og vil nu igang med overskudsvarmen. 

- Det kan lyde paradoksalt, men i køleprocessen i vores kølehus opstår der overskudsvarme. I stedet for at fyre for fuglene vil vi genbruge den energi i blandingsprocessen, siger Anders Eibye Hansen, salgsdirektør. 

Hansens Is står selv for størstedelen af finansieringen, men beder altså nu forbrugerne om hjælp via Coops crowdfunding. (Kilde: SN.dk)

Strømafbrydelse på Fyn

4. december 2020

Tre fejl på det fynske el-net ramte torsdag aften på samme tid flere tusind el-kunder på Fyn - nærmere bestemt i Odense og i Svendborg. 

Strømafbrydelsen ramte midt i TV2s transmission af EM i håndbold, der således måtte foregå på en nødgenerator. 

Strømmen var tilbage i kontakterne igen ved 22.30-tiden, skriver TV2 Fyn

Assens Forsyning i klimapartnerskab

4. december 2020

Assens Kommune og Assens Forsyning har netop indgået en klimapartnerskabs-aftale. 

Den skal sikre en reduktion af CO2-udslippet - samtidig skal parterne blive bedre til at håndtere fremtidige regnhændelser og klimaforandringer. 

- Med partnerskabet og de tiltag, som Assens Forsyning A/S har på vej, sikrer vi en fortsat effektiv spildevandshåndtering, at vores affald bliver bortskaffet så effektivt og klimavenligt som muligt, og at vi fortsat kan få rent og velsmagende drikkevand ud af hanen. Alt sammen under størst mulig hensyntagen til klimaet og miljøet, siger borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen.

Rokader i Vesthimmerland

4. december 2020

Der er sket ændringer i direktionen hos Vesthimmerlands El-forsyning og Aars El-Forsyning Entreprise.

Niels Henrik Behrndtz Thaudal er indtrådt i direktionen hos Vesthimmerlands El-Forsyning A/S og Aars-Hornum Net A/S i stedet for Morten Degn. Samtidigt er Morten Degn udtrådt som administrerende direktør hos Aars El-Forsyning Entreprise A/S, mens Niels Henrik Behrndtz Thaudal er indtrådt i direktionen (kilde: CVR)

Læs flere navnenyheder her

Endnu en hæder til Ellen

3. december 2020

Elfærgen Ellen kan smykke sig med endnu en pris.

Denne gang er det fra interesseorganisationen European Solar Award.

Begrundelsen er, at færgen er med til at vise det store potentiale for eldrift i transportsektoren, skriver Fyens.dk

Ørsted går til kamp for CO2-neutralt stål

3. december 2020

Ørsted har netop meldt sig under fanerne i SteelZero-initiativet, der skal øge markedets efterspørgsel på CO2-neutralt stål. 

Ørsted har et mål om at have en CO2-neutral forsyningskæde i 2040. Stål tegner sig for omkring halvdelen af CO2-udledningen i Ørsteds forsyningskæde inden for havvind. Det stål, der anvendes i selskabets vindmølleparker, er højt specialiseret, og der findes ingen kommercielt bæredygtige lavemissionsalternativer i dag.

- Som et af verdens største selskaber inden for vedvarende energi har vi sat os som mål at gøre hele vores forsyningskæde CO2-neutral i 2040, siger Jakob Askou Bøss, strategi- og kommunikationsdirektør i Ørsted.

- Og det er ikke muligt uden lavemissionsstål. Ved at deltage i SteelZero-initiativet gør vi det klart for stålindustrien, at vi er klar til at tage del i den innovation og det samarbejde, der skal til for at kunne nå målet. Læs mere ...

Politisk nej til forvokset solcellepark

3. december 2020

Tidligere på ugen gav politikerne i plan- og miljøudvalget i Frederikssund Kommune det endelige dødsstød til en solcellepark i Dalby Huse. 

Siden parken landede på politikernes bord er den vokset betragteligt. I første omgang skulle den være på 170 hektar - senere blev der ansøgt om at lægge yderligere hektar til så den endte på 265 hektar. 

Men der kommer altså ikke nogen solpark - hverken i den store eller den mindre udgave. 

Afslaget begrundes med, at 'Skala for solcelleprojektet er meget stor, og at projektet er i en størrelsesorden, der landskabsmæssigt vil virke meget dominerende'. (Kilde: SN.dk)

Artiklen er en del af temaet ENERGY UPDATE.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109