23948sdkhjf

Offshore Center Danmark udvider efter tilsagn om støtte

Offshore Center Danmark har modtaget tilsagn om fortsat støtte. Nu udvides der inden for olie/gas, havvindmølleteknologi og bølgeenergi.
2012 er startet op i en rus af nye projekter for videnscenteret Offshore Center Danmark, der på vegne af sine 240 medlemsvirksomheder fungerer som det officielle danske innovationsnetværk for offshoreindustrien, udpeget af Videnskabsministeriet.

Hele 8 nye udviklingsprojekter er det blevet til indenfor områder som undervandsteknologi, sikkerhed, bølgekraft, internationalisering, netværk og generel profilering af den danske offshoresektor. Over 50 virksomheder og videninstitutioner er involveret, og der er tale om satsninger til tocifrede millionbeløb. Hertil kommer et større EU-projekt samt yderligere projekter omhandlende fremskaffelse af kvalificeret arbejdskraft til offshoresektoren.

- Vi oplever en stor tilgang af nye projekter i kølvandet på branchens tro på fremtiden. Der er i hvert fald ikke krise i offshoreindustrien, tværtimod udvikles og udvides der på en lang række områder – både inden for olie/gas, havvindmølleteknologi og bølgeenergi, konstaterer direktør Peter Blach, Offshore Center Danmark.

Forlænget bevilling & GADOW
I efteråret 2011 forlængede Videnskabsministeriet bevillingen til Offshore Center Danmark med yderligere tre år, og dermed er der banet vej for flere aktiviteter I 2012. Derudover har Offshore Center Danmark fået endeligt tilsagn om støtte til det tværnationale GADOW - et større EU-projekt omhandlende samarbejde med tyske virksomheder om den massive udbygning af havvindmølleparker, der er på vej syd for grænsen.

- GADOW-projektet er et godt billede på det potentiale, der er for danske virksomheder på internationale markeder som det tyske. Netop for den sydlige del af Danmark og Schleswig-Holstein er havvindmølleteknologi en fremtidsbranche, som lover særdeles store vækst- og dermed arbejdspladspotentialer. Da den danske havvindmølleindustri desuden har et historisk forspring i forhold til viden om eksempelvis korrosion og miljø, er det vigtigt for os at synliggøre dansk know how og udbrede den til Tyskland, konstaterer Peter Blach.

Flere ansatte
De mange nye projekter har betydet, at Offshore Center Danmark har mandet kraftigt op for at imødekomme udviklingen, der skal sætte yderlig skub i den danske offshoresektors vækst indenfor olie og gas samt vedvarende energi.

Ny udmærkelse
Samtidig med de mange nye projekter modtager Offshore Center Danmark også megen anerkendelse. Centret er tidligere fremhævet som en af de mest velfungerende netværksorganisationer i Region Syddanmark. Centret roses blandt andet for at have været med til at skabe mange nye tiltag, og at Offshore Center Danmark er en af de direkte årsager til offshore industriens øgede salg til udlandet. Senest har centret modtaget den højeste udmærkelse fra Det europæiske sekretariat for Cluster Analysis under EU som anerkendelse af centrets arbejde som videncenter og innovator inden for offshore klyngen i Danmark.

Offshore Center Danmark har således modtaget udmærkelsen ”European Cluster Excellence Initiative” - det højeste niveau som en klynge organisation kan opnå i EU. Centret er desuden med i opløbet om yderligere udmærkelse i 2013.

- Det er en meget fornem hæder, vi har modtaget i konkurrence med mange andre europæiske klyngefacilatorer. Udmærkelsen understreger centrets fortsatte betydning som brobygger mellem offshoreindustriens aktører og vores evne til hele tiden sætte nye skibe i søen og dermed bidrage til fortsat vækst for danske virksomheder, siger Peter Blach.

Offshore Center Danmark arbejder primært med vidensindsamling og arrangerer en lang række netværks-events som Offshore Wind International Business2Businnes event og Oil and Gas International Business2Business event. Centret udgiver desuden magasinet ON/OFF News.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125