23948sdkhjf

B&W Vølund vinder af Amagerforbrændings milliardprojekt

Babcock & Wilcox Vølund er valgt som vinder af Amagerforbrændings milliardprojekt, Amager Bakke, og skal levere dansk viden, teknologi, ovn- og kedelsystemer til energianlægget.
Efter en udbudsrunde har Amagerforbrænding nu valgt danske Babcock & Wilcox Vølund som leverandør af ovn- og keddelsystemerne til fremtidens energianlæg på Amager.

Babcock & Wilcox Vølunds foreløbige andel af projektet beløber sig til godt og vel 1 milliard kroner af den samlede anlægssum på tæt ved 4 milliarder kroner.

Projektet vil give beskæftigelse i Danmark svarende til ikke mindre end 4.600 mandeår.

Kamp til stregen for at vinde Amager Bakke
- Da Amager Bakke projektet blev udbudt i offentlig EU licitation for flere år siden, meldte en bred vifte af potentielle tilbudsgivere sig straks på banen. Og vi har fået nogle meget kvalificerede tilbud ind på ordren. Alle potentielle leverandører har virkelig gjort sig umage for at imødekomme vores høje ambitioner om at etablere et erstatningsanlæg, som sætter nye standarder for energi-effektiviteten, klimavenlighed og miljøforhold, fortæller Ulla Röttger, direktør for Amagerforbrænding og uddyber:

- Efter den indledende runde valgte vi at lade fire tilbudsgivere gå videre til prækvalificering. Og i slutrunden, hvor selv de mindste deltaljer blev vurderet baseret på dokumentation, blev vi - i samarbejde med vores uvildige rådgivere - parate til at vælge den bedste og mest konkurrence-dygtige leverandør til projektet målt på alle relevante parametre.

- Her var tilbuddet fra Babcock & Wilcox Vølund alt i alt det bedste. Derfor er det klart, at vi besluttede at vælge den bedste og mest kompetente tilbudsgiver til jobbet, siger Ulla Röttger om udvælgelsesprocessen og resultatet af denne.

Glæder sig i stilhed
Om projektet bliver realiseret afhænger dog alene af en godkendelse fra Miljø- og Teknik-borgmester Ayfer Baykal fra Københavns Kommune, som er medejer af Amager-forbrænding. Hun har tidligere afvist projektet , og derfor kan ingen af parterne endnu glæde sig over beslutningen om igangsættelsen af Danmarks hidtil største og mest prestigefyldte energiprojekt baseret på grøn teknologi.

- Vi er naturligvis stolte over og meget glade for, at Amagerforbrænding har valgt Babcock & Wilcox Vølund til det store og prestigefyldte projekt til Amager Bakke, som vil sikre kommunerne og beboerne i store dele af Hovedstandsområdet en meget sikker, konkurrence-dygtig og miljøvenlig energiforsyning mange, mange år ud i fremtiden. Samtidig vil vi med etableringen af Amager Bakke skabe det hidtil største og mest markante udstillingsvindue for dansk viden og miljøvenlig teknologi til fremstilling af energi baseret på forbrænding af affald. Det kan i sig selv få uvurderlig betydning for Hovedstadsregionen og for hele Danmark, når der er tale om at fremme grøn viden, teknologi og energi, siger adm. direktør John Veje Olesen fra Babcock & Wilcox Vølund.

Virksomheden har hovedkontor og produktion i Esbjerg og en stor udviklingsafdeling i Glostrup.

Ufattelig beslutning fra Ayfer Baykal
SFs Miljø- og Teknikborgmester sidder med nøglen til projektet.

- Derfor er det for Babcock & Wilcox Vølund, for Amagerforbrænding og for alle uafhængige eksperter og rådgivere inden for fagområdet helt ufatteligt, at Miljø- og Teknikborgmester Ayfer Baykal fra Københavns Kommune nu har sat en kæp i hjulet for projektet. Ud over de udokumenterede påstande for at afvise projektet har vi også svært ved at forstå, hvordan man som prominent SF’er kan forsvare at kaste flere tusinde mandeårs arbejdskraft på jorden alene baseret på ideologiske antagelser og følelser, siger John Veje Olesen og tilføjer:

- Specielt, når der er tale om en fuldt finansieret Grøn Vækstpakke på næsten 4 milliarder kroner, som jo på alle måder burde passe fint ind i regeringens mål om Grøn Vækst.

Klimavenlig og energieffektivt
Amager Bakke skal erstatte det nuværende 41 år gamle affaldsforbrændingsanlæg på Amager og vil blive et fyrtårn for fremtidens viden og teknologi inden for affaldsforbrænding. Det nye anlæg vil spare 107.000 ton CO2 om året og vil dermed spille en væsentlig rolle i at opnå de nationale klima-målsætninger i Danmark.

- Vi har i årevis vidst, at affald er en værdifuld ressource, og vi kan bryste os af, at vi på vores gen-brugspladser har opnået Danmarks højeste genbrugsprocent på 85 %. Med det nye anlæg på Amager Bakke sætter vi yderligere trumf på den del af affaldet, som går til forbrænding. For med den nyeste teknologi fra Babcock & Wilcox Vølund opnår vi reelt en energieffektivitet på 100 %. Samtidig er der tale om en meget miljø- og klimavenlig løsning på både kort og langt sigt, som lever op til de strengeste krav og målsætninger mange år ud i fremtiden. Endelig har vi sikret, at vi i den samme periode både har styr på og kan udnytte de voksende mængder af affald i Hovedstads-regionen - og at vi kan levere energi til meget konkurrencedygtige priser. Der er altså tale om en ideel løsning, som både gavner miljøet og det globale klima, og som forretningsmæssigt giver et højt ROI for ejerne, siger direktør Ulla Röttger.

Amager Bakke er fuldt finansieret af kommunerne, som ejer og står bag Amagerforbrænding, men som nu alene mangler tilslutning fra København for at blive realiseret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094