23948sdkhjf

Amagerforbrænding kæmper for udvidelse

Københavns Kommune tøver med at give tilladelse til en udvidelse af Amagerforbrænding. Det kan kaste værket ud i en krise, advarer direktør Ulla Röttger.
Amagerforbrænding står klar med en storstilet udvidelse af kapaciteten med nye ovne, der kan klare 70 tons affald i timen. Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg er imidlertid særdeles lunkne overfor ideen, og de har anbefalet en udskydelse af projektet, indtil regeringens kommende tiltag inden for affaldshåndtering bliver offentliggjort. Det skriver Dinby.dk.

Den beslutning undrer direktør for Amagerforbrænding, Ulla Röttger. Hun påpeger, at der allerede er lavet aftaler med en del entreprenører, der bare venter på at komme i gang, og det vil få vidtrækkende konsekvenser at sætte projektet i stå.

- Men projektet kører. I forhold til byggeentreprenørerne, som skal ud og hente maskiner rundt i Europa, har vi nu udskudt det med to måneder. Hvis det udsættes yderligere, så kommer Amagerforbrænding i krise. Ja, vi er i krise. Det her kommer meget sent. Vi ansøgte i marts, 1. november skulle vi have haft svar, og så kommer der en anden udmelding i december. Der er da virksomheder, der føler, at det ikke er den bedste behandling, de får, siger Ulla Röttger til Minby.dk.

Mindre anlæg er ikke aktuelt
Direktøren synes ikke, det giver nogen mening at afvente regeringens udspil inden for affaldshåndtering, for hverken på kort eller mellemlangt sigt ser hun noget alternativ til affaldsforbrænding.

- Ida Auken har meldt ud, at man vil lave en ny ressourcestrategi. Men der opstår jo ikke en ny teknologi, fordi en minister kommer med en udmelding. Inden for vores område tager det altså rask væk 10-15 år, inden sådan en teknologi er moden. Jeg har arbejdet med de her teknologier lige siden 1980’erne med vindmølleudvikling og været formand for det rådgivende energiforskningsudvalg. Vi har screenet de teknologier, der findes, og dem, der er på vej, og det kommer ikke foreløbig, siger Ulla Röttger til Minby.dk.

Hun afviser også en ide om at opføre et nyt forbrændingsanlæg i mindre skala. Økonomien i et mindre anlæg vil ganske enkelt ikke hænge sammen, og Ulla Röttger er sikker på, at Amagerforbrændings bestyrelse vil vende tommelfingeren nedad til et mindre projekt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112