23948sdkhjf

Status hos sydvestjysk biogasanlæg: Dyk i indtjeningen og en ny direktør på vej

I øjeblikket er Jakob Lorenzen konstitueret som direktør hos biogasselskabet Linkogas i Lintrup i Sydvestjylland. 

Han er sat ind i stedet for Martin Kruhl Fey, der i følge CVR-registeret har forladt selskabet den 28. september 2020.

Derfor søger selskabet en ny direktør, der vil få ansvaret for selskabets ledelse, herunder økonomi, budgetter, kontrakter, biogasproduktion, forebyggende vedligeholdelse, driftsoptimering og sikkerhed.

Af jobopslaget fremgår det, at der vil være tiltrædelse hurtigst muligt. 

Direktøren kommer til at overtage et tidssvarende biogasanlæg, der sidste år etablerede en ny økologisk linje. Desuden har anlægget lige været igennem en kapacitetsudvidelse og en gennemgribende modernisering af produktionen. 

Linkogas producerer årligt vedvarende energi fra ca. 600.000 tons biomasse fra landbrug, dagrenovation og fødevareindustrier, mens restproduktet returneres til landbrugsbedrifter som værdifuld organisk gødning.

Linkogas har 18 ansatte og en ejerkreds bestående af 66 lokale landmænd. 

Ikke tilfredsstillende

Den nye direktør kommer til et selskab, der for regnskabsåret 2019 landede et ifølge ledelsen ikke tilfredsstillende resultat.

Årets bruttofortjenste udgjorde i 2019 6,3 millioner kroner mod 21 millioner kroner året før. 
Det ordinære resultat efter skat udgør -2,9 millioner kroner mod 15,4 millioner kroner året før.

Det noget forringede resultat kommer efter en årække med det ene gode resultat efter det andet.

Årsagen til det resultatmæssige dyk er det nye byggeri til 128 millioner korner. Det har vist sig at blive både dyrere og en mere langvarig proces end ventet, skriver ledelsen i Linkogas i sin beretning. 

Fordyrelsen og forsinkelsen har medført en senere ibrugtagning og dermed er der mistet noget på indtjeningen. 

- Likviditeten har derfor været presset i de seneste måneder, og bestyrelsen har derfor ændret i og forøget finansieringen, således at kapitalberedskabet fortsat er intakt, fremgår det af beretningen. 

Usikkerhed 

Selskabets kortfristede gældsforpligtelser overstiger på balancedagen de kortfristede aktiver med 60,3 millioner kroner. Dette forhold indikerer, at der er væsentlig usikkerhed, som kan skabe betydelig tvivl om selskabets evne til at fortsætte driften. 

Linkogas oplyser dog, at der forud for aflæggelsen af årsrapporten for 2019 er indgået aftale med større kreditorer, der medfører udskydelse af betalinger i løbet af året, udskydelse af betalinger af ydelser på 12 millioner kroner til januar 2021 samt forhøjelse af kreditter med 5 millioner kroner.

Udarbejdede drifts-, status- og likviditetsbudgetter udviser herefter et tilstrækkeligt likviditetsberedskab til opfyldelse af setskabets øvrige kortfristede gældsforpligtelser indenfor en 12 måneders periode, og selskabets ledelse aflægger derfor årsrapporten med fortsat drift for øje.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078