23948sdkhjf

1 million kroner skal ruste landbruget til energiproduktion

Projektet ”Landbruget som energiproducent” modtager efter indstilling fra Vækstforum Sjælland over 1 mio. kr. fra EU’s Regionalfond til at gøre biomasse til en god forretning.
Danmark har et mål om at øge anvendelsen af vedvarende energi, så den udgør mindst 30 pct. af det samlede energiforbrug i 2020. Her er biomasse langt den største vedvarende energikilde, og projektet ”Landbruget som energiproducent” undersøger, hvordan biomasseanvendelse kan udvides og spille sammen med fødevareproduktion, naturarealer og miljøpåvirkninger.

- At producere tilstrækkelige mængder biomasse er en stor udfordring i forhold til den vedvarende energiforsyning. Bioenergien er i modsætning til sol, vind og vand driftssikker og nem at lagre. Jeg tror, at der i fremtiden kan blive kamp om biomassen. Vi skal derfor i Danmark finde ud af, hvordan vi bedst udnytter de danske biomasseressourcer, så Danmark kan blive fossilfrit og vi kan skabe vækst og beskæftigelse også inden for landbruget, siger projektleder Birte Boelt, Det jordbrugsvidenskabelige Fakultet.

Formål, potentiale & tilskud
Projektets formål er at bidrage til, at landbruget kan udvikle et bæredygtigt og ressourceeffektivt landbrug, som både kan producere biomasse til energiformål, og som samtidig kan opretholde en tilstrækkelig produktion af fødevarer.

Konkret vil projektet undersøge potentialet for at producere biomasse i de typiske østdanske sædskifter, hvordan man kan reducere miljøbelastningen, hvor stor en værdi biomassen vil have i kroner og øre, og om det overhovedet driftsøkonomisk kan betale sig for den enkelte landmand at producere biomasse til energiformål.

Projektet har modtaget 1,2 mio. kr. fra EU’s Regionalfond og er et samarbejde mellem Århus Universitet, RUC, Risø og Grønt Center i Holeby.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094