23948sdkhjf

Vestforsyning får opbakning til bioethanolfabrik

73 procent af kunderne synes, det er en god idé, at Vestforsyning arbejder for at etablere en bioethanolfabrik i Holstebro. Det viser en spritny kundetilfredshedsanalyse.
Et repræsentativt udsnit af Vestforsynings ca. 30.000 kunder i Holstebro Kommune er blevet spurgt om deres syn på forsyningsselskabet Vestforsyning og især deres holdning til Vestforsynings involvering i bioethanolfabrikken Maabjerg Bioethanol og biogasanlægget Maabjerg BioEnergy. Det oplyser Vestforsyning på sin hjemmeside.

Tager stilling til bioethanol
I undersøgelsen har man spurgt generelt til Vestforsynings rolle som ”innovativ” ved bl.a. at udvikle løsninger baseret på biogas, brint eller ethanol. Her svarer 2/3 af kunderne, at de finder det ”vigtigt” eller ”meget vigtigt”, at Vestforsyning er innovativ.

Samtidig svarer 3,9 procent, at bioethanolfabrikken er en dårlig idé, mens resten enten ikke har taget stilling eller ikke interesserer sig for emnet.

Adm. direktør Jørgen Udby er naturligvis glad for opbakningen, men han hæfter sig også ved, at ca. 8 ud af 10 kunder har taget stilling til bl.a. bioethanol.

- Som forsyningsselskab har vi en stor kontaktflade til lokalsamfundet. Derfor er det rigtig godt, at kunderne interesserer sig for, hvad vi laver. Vores erfaring er da også, at jo mere vi fortæller om de innovative projekter, jo større opbakning har vi til den grønne strategi, siger Jørgen Udby.

1000 interesserede i bioenergi-anlæg
Et godt eksempel er Maabjerg BioEnergy, som i efteråret deltog i weekend-arrangementet ”Holstebro Åben”. Her valgte cirka 1000 mennesker at besøge byggepladsen for det næsten færdige bioenergianlæg.

- Vi har mærket en overvældende positiv interesse for både biogas og bioethanol. Mange hæfter sig ved udsigten til nye arbejdspladser i en svær tid, og både politikere og erhvervsfolk har sagt, at bioethanolfabrikken er meget betydningsfuld for Nordvestjyllands vækstmuligheder, fordi den er et vigtigt argument for at føre Herning-motorvejen helt op til Holstebro Nord. Den opbakning varmer i en kold tid, siger Jørgen Udby.

Jordnært formål med grøn energi
Han minder dog om, at det primære formål med den grønne energi er ganske jordnært:

- Der skal ikke herske tvivl om, at Vestforsyning først og fremmest investerer i grøn energi af hensyn til forsyningssikkerheden. Vi arbejder for at sikre energi i tilstrækkelige mængder og til en fornuftig pris, som udvikler sig på et stabilt niveau. Den grønne energi er ikke bare klimavenlig, den er også langt mindre sårbar over for voldsomme prisudsving end for eksempel olie og gas, så det er den helt rigtige vej at gå.

Maabjerg BioEnergy & Maabjerg Energy Concept
Det første spadestik på Maabjerg BioEnergy blev taget 16. august 2010. Nu er anlægget omtrent færdigt, og lige efter nytår begynder man at fylde biomasse på anlægget. Efter en indkøringsperiode skal anlægget gå i kommerciel drift fra april 2012.

Til april er der også nyt fra Maabjerg Energy Concept, som både biogasanlægget, bioethanolfabrikken og Måbjergværket er en del af. Til foråret forventer konsortiet bag det grønne energikoncept at afslutte en grundig analyse, der skal afgøre, hvor store dele af det ambitiøse projekt, der kan realiseres samt hvordan, hvornår osv.

Bag Maabjerg Energy Concept står Vestforsyning, Struer Forsyning, Nomi og Dong Energy.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157