23948sdkhjf

Nature Energy tager hul på opførelsen af biogasanlæg i 300 millioner kroners klassen

Nature Energy er netop gået i gang med at opføre sit biogasanlæg i Kværs nær Aabenraa i Sønderjylland. 

Det sker blot et par uger efter at søsteranlægget i Glansager - også i Sønderjylland - har koblet sig på naturgasnettet og åbnet for hanerne. 

Anlægget i Kværs idriftsættes i april 2022 og vil i første omgang omdanne 400.000 tons biomasse til 24 millioner kubikmeter biogas om året, men planen er at fordoble mængden til 800.000 tons biomasse om året. 

- Vores storskala-anlæg i Kværs har et stort potentiale til at producere enorme mængder af biogas allerede i 2022. Vi har netop påbegyndt byggeriet og vi ser frem til at starte produktionen i samarbejde med de lokale leverandører, siger Ole Hvelplund, administrerende direktør i Nature Energy. 

Hos leverandørforeningen BioenergiSyd ser man frem til at levere biomasser til anlægget i Kværs og bidrage til den grønne omstilling, når biogasanlægget står klart.

- Biogas er en vigtig del af den grønne omstilling, og vi er rigtig glade for at kunne bidrage i
samarbejde med Nature Energy. Når biogasanlægget står klart i Kværs, kommer den lokale
biomasse, som vi bidrager med, til at spille en vigtig rolle i produktionen. Vi arbejder desuden på at få etableret en økologisk linje på anlægget, som vil skabe yderligere grøn værdi, siger 
formand hos BioenergiSyd, Martin Lambert Pedersen.

Inden længe vil Nature Energy afholde første spadestik for officielt at markere, at byggeriet af det nye biogasanlæg i Kværs tæt ved Aabenraa er godt i gang.

Nature Energy har investeret 317 millioner kroner i Nature Energy Kvaers.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094