23948sdkhjf

Semco Maritime udvikler infrastruktur på de kystnære parker Jammerland Bugt og Omø Syd

Semco Maritime vandt tidligere på året engineering-studiet i forbindelse med oprettelse af kystnære havvindmølleparker ved Jammerland Bugt og Omø 

Siden juli har Semco Maritime udviklet og optimeret den elektriske infrastruktur til havvindmølleparkerne i Jammerland Bugt og Omø Syd. 

Studiet omfatter optimering af den elektriske infrastruktur, herunder elektriske netberegninger, og en evaluering af de forskellige scenarier for, hvordan strømmen skal transporteres fra vindmøllerne til forsyningsnettet på land. 

Der er foretaget en vurdering af det undersøiske kabellayout og –design og af onshore/offshore topologien for de nødvendige transformerstationer. Anlægsomkostningerne vs driftsomkostningerne er også blevet vurderet for at sikre, at de samlede ejeromkostninger er så optimerede som muligt. 

Studiet vil blive afleveret i tæt samarbejde med European Energy, der står bag parkerne, for at sikre, at lokale krav imødekommes. 

- Vi er rigtig glade for, at European Energy A/S har valgt Semco Maritime til at udføre dette studie, og vi er stolte over, at vores ydelser kan bidrage til modningen af dette projekt. Vi håber, at projektet bliver en realitet og dermed kan blive et vigtigt bidrag til den grønne omstilling af vores samfund, siger Tommy Flindt, Director of Engineering & Technology, Offshore Wind, Semco Maritime. 

Havvindmølleparkerne skal placeres i Jammerland Bugt sydvest for Kalundborg og Omø Syd sydvest for Slagelse og vil have en produktionskapacitet på 560 MW, hvilket vil kunne forsyne mere end 500.000 husstande med grøn energi og medføre en årlig reduktion på mere end 750.000 tons CO2. 

Engineering-studiet påbegyndtes i juli 2020 og første del afsluttes her i oktober 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08