23948sdkhjf

470 MW landvind: Ørsted afslutter én park og sætter gang i den næste

Ørsted har netop færddigjort Willow Creek Wind - en 103 MW landvindmøllepark i Butte County i South Dakota.

Willow Creek er Ørsteds andet projekt på elmarkedet Southwest Power Pool (SPP), og dermed udvides porteføljen af idriftsatte vindmølleparker til et marked, som kommer til at spille en vigtig rolle i Ørsteds vækst i Nordamerika.

- Færdiggørelsen af Willow Creek Wind markerer afslutningen på endnu et vellykket projekt i 2020, hvor alt er blevet holdt inden for rammerne på både budget, tid og sikkerhed. Teamet bag har leveret virkelig stærkt især i betragtning af det aftryk, som COVID-19 har sat på branchen i år, siger Neil O’Donovan, der er driftsdirektør i Ørsteds landvindforretning.

Nærmest samtidig med idriftsættelsen af Willow Creek Wind har Ørsted har truffet endelig investeringsbeslutning om landvindmølleparken Western Trail Wind, der er Ørsteds største landvindprojekt til dato.

Projektet på i alt 367 MW ligger i nærheden af Ørsteds vindmøllepark Lockett Wind og forventes at blive sat i kommerciel drift i 2021.

Efter færdiggørelsen af Willow Creek Wind og tilføjelsen af Western Trail Wind har Ørsted nu 2,7 GW landvind og solenergi i drift og under opførelse, hvilket er en stigning på 2 GW over de seneste to år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141