23948sdkhjf

Efter stævning: Velkommen frikendt for tyveri af kundekartotek

Elselskabet Velkommen A/S blev i maj stævnet af elselskabet Blue Energy. 

- Velkommen er af Blue Energy beskyldt for at have stjålet et kundekartotek eller på anden vis at have udnyttet fortrolige oplysninger om Blue Energys kunder.

Det oplyser den nyklækkede bestyrelsesformand hos Velkommen, Henrik Bech-Hansen.

Sø- og Handelsretten har den 18. september 2020 afsagt kendelse i forbudssagen, hvor Blue Energy blandt andet søgte forbud mod, at Velkommen kontakter Blue Energys kunder ved anvendelse af Blue Energys kundeoplysninger.

- Sø- og Handelsretten har fundet, at de fremsatte påstande ikke kan tages til følge, da det ikke har været muligt for Blue Energy at dokumentere eller blot sandsynliggøre, at Velkommen skulle have begået eller medvirket til at anvende kundedata, der rettelig tilhører Blue Energy, oplyser Henrik Bech-Hansen i en mail. 

 Han er selvsagt tilfreds med kendelsen.

- Vi er tilfredse med kendelsen, som bekræfter, hvad der har været sagt gennem hele forløbet, at der ikke anvendes kundeoplysninger, som er fortrolige, eller skulle tilhøre Blue Energy. Jeg bemærker, at påstandene er fremsat af en konkurrent og vil i den forbindelse gerne understrege, at vi alene har ambition om at drive en professionelt funderet virksomhed med glade og tilfredse kunder, skriver Henrik Bech-Hansen i mailen. 

Samme kendelse har også omhandlet et forbud mod at Velkommen nævner at Blue Energy er konkurs, konkurstruet eller at der er et samarbejde mellem parterne. 

Her har Sø- og Handelsretten nedlagt forbud mod at Velkommen må ytre sig om ovenstående. 

- Dette forbud er i sagens natur taget til følge, men har ikke været sagens kernepunkt. Velkommen er naturligvis af den opfattelse, at sådanne udsagn ikke er tilladt, såfremt de er grundløse, skriver Henrik Bech-Hansen. 

 Han understreger i øvrigt i den forbindelse at Velkommen tager kraftig afstand fra nogle af de metoder, som enkelte af selskabets nu tidligere telemarketingsunderleverandører har benyttet. Han oplyser at konsekvensen for de virksomheder har været en opsigelse og en kraftig indskærpelse over for andre. 

Blue Energy er tidligere blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, ligesom Velkommen har hele tre politianmeldelser i bagagen fra det seneste år. 

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079